Actueel

Het nieuwe supportersbeleid

Venlo, 12 April 2013  21:49 uur Feest in het uitvak van VVV Venlo. Ultieme vreugde bij de meegereisde supporters en de spelers. Velen laten hun vreugde blijken door de hekken in te klimmen en de spelers op deze manier te bedanken voor de 3 punten. Een actie uit emotie en vreugde die een vervelend staartje krijgt.

Afgelopen week zijn er enkelen onder ons uitgenodigd om samen met de veiligheidsmanager van PEC Zwolle en een afvaardiging van de Politie IJsselland in gesprek te gaan over deze actie. Een onderdeel van het nieuwe supportersbeleid van PEC Zwolle. Want zeg nou zelf? Iemand die zijn ploeg steunt en bedankt door middel van het klimmen in een hek is een gevaar voor de maatschappij ! Wat af had kunnen worden gedaan met een mondelinge vermaning ter plaatse moet door de club GROOTS worden aangepakt. Dergelijke ‘overtredingen’ zoals in Venlo zijn voor de club reden genoeg om je zonder pardon op gesprek te laten komen. Bij het niet op in gaan van de uitnodiging is de club genoodzaakt andere maatregelen te nemen om met je in gesprek te komen. bij een volgende ‘overtreding’ zal er één SV van minimaal 9 maanden bij je op deurmat vallen.

Wat ons vooral stoort is de dreigende toon waarmee de club en politie communiceert met de betrokkenen. Dit staat totaal niet in verhouding met het feit waarom er mensen van ons op gesprek moeten komen. De verschillen tussen voetbalsupporter zijn en een crimineel worden treurig genoeg met de week kleiner.

Als dit het nieuwe ‘supportersbeleid’ is van de club dan vrezen wij voor wat komen gaat..

WATCHING FOOTBALL IS NOT A CRIME

Dit bericht is afkomstig van de Facebookpagina van de FEU Zwolle en we vonden dat we dit even verder moesten delen. Op gesprek komen omdat je in de hekken gaat hangen. Wat een waanzin!

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %