Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

In de actualiteit

FC Dordrecht-supporters: ‘Red onze club!’

Waar een nieuw stadion even verderop in Rotterdam-Zuid op z’n minst omstreden is, blijkt Dordrecht minder verdeeld te zijn: een nieuw stadion moet er komen, en wel zo snel mogelijk. Zonder nieuw stadion zal er binnenkort geen FC Dordrecht meer zijn, vreest de club. De bouw van een nieuw stadion wordt echter tegengehouden door de gemeente. Reden voor de supporters om in actie te komen en de gemeente ervan te overtuigen dat het vijf voor twaalf is voor de Schapenkoppen.

De Krommedijk is een geweldig stadion voor romantici. Hoge hekken om in te hangen, houten tribunes en krakkemikkige plees. In Dordrecht hebben ze inmiddels wel genoeg van die romantiek, die natuurlijk ook een keerzijde heeft. In het huidige stadion wordt te weinig verdiend om de club op lange termijn overeind te houden. Er is geen kantine voor supporters en geen ruimte voor de businessclub, terwijl ook de tribunes van ellende aan elkaar hangen. Veel mensen blijven daardoor thuis, ondanks de goede sportieve prestaties van dit moment die toch nog gemiddeld 2.500 supporters naar de Krommedijk lokken. Met een nieuw stadion met 6.000 plaatsen hoopt de club gemiddeld 4.000 toeschouwers te trekken.

Renovatie van het huidige stadion is vanwege de kosten geen optie. Bovendien is de grond van de gemeente, waardoor de club geen hypotheek kan krijgen voor een verbouwing. Diverse bouwplannen voor een nieuw stadion werden door de gemeente om uiteenlopende redenen afgewezen, ondanks dat het de gemeente weinig tot niets hoeft te kosten. FC Dordrecht denkt inmiddels zelfs al aan een nieuw stadion in een naburige gemeente als Zwijndrecht of Papendrecht, maar blijft uiteraard het liefst gewoon in de stad. Daarom zijn de supporters nu in het geweer gekomen om de gemeente te overtuigen de stadionplannen goed te keuren, want anders zou een belangrijk uithangbord van Dordrecht en de Drechtsteden wel eens kunnen verdwijnen.

Sinds vorige week zijn supporters de wijken in gegaan om handtekeningen op te halen. Ook online kan een petitie worden getekend. Momenteel zijn al ruim 7000 handtekeningen verzameld. De regionale derby van afgelopen vrijdag tegen Excelsior trok maar liefst 4000 supporters, een teken dat de club leeft in de stad. Ook de politiek is wakker geschud. De oppositiepartijen hebben hun kans gegrepen en zich achter Red Onze Club geschaard. In een open brief aan de supporters zeggen ook zij weinig te snappen van de negatieve houding van de gemeente, die op alle slakken zout legt en geen enkele moeite doet om mee te denken over een haalbare oplossing.

Op vrijdag 2 november lopen de supporters van FC Dordrecht in een protestmars van het stadhuis naar het stadion, waar ze de handtekeningen aan zullen bieden aan de aanwezige wethouder.

Meer informatie over de actie Red Onze Club vind je op hun Facebook-pagina en hun Twitter-account. De online petitie tekenen kan HIER.

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Laat de gemeente FC Dordrecht creperen?

  In de actualiteit

  FC Dordrecht zit in zwaar weer

  In de actualiteitIn de fotoreportagesIn de Toto divisie

  Spandoek FC Dordrecht: geen hekkenhangen, maar een tifo

  Het seizoen vanIn de actualiteit

  Het seizoen van: FC Dordrecht