Ingezonden

Combineer het WK met een reis naar Oman

Het WK- voetbal staat weer voor de deur. Dit jaar vindt het alleen niet in de zomer, maar in de winter plaats. Het WK wordt namelijk dit jaar gespeeld in het Midden-Oosterse land Qatar. Heb je kaartjes weten te bemachtigen? Super gaaf. Maar wist je dat je WK-toegangsbewijs ook geldt als een inreisvisum voor Oman? Ideaal om tijdens of na het WK een uitstapje te maken naar deze onontdekte parel in het Midden-Oosten.

WK-voetbal vindt dit jaar plaats in de winter

Er is veel om te doen geweest en we hebben er lang op moeten wachten, maar binnenkort is het weer zover. Het WK-voetbal gaat binnenkort weer van start. Normaal gesproken vindt het WK in de zomer plaats, maar omdat het dit jaar in Qatar wordt gespeeld, waar het over het algemeen vrij warm is, is het WK dit jaar verplaatst naar de winter. FIFA heeft bekend gemaakt dat er ruim 23,5 miljoen kaarten verkocht zijn voor het bijwonen van een WK-wedstrijd. In landen zoals Groot-Brittannië, Frankrijk, Brazilië, Argentinië en de Verenigde Staten zijn de meeste kaarten verkocht.

Ook Nederland kan zich weer laten zien op het WK. In november vorig jaar speelde het Nederlandse elftal een kwalificatiewedstrijd tegen de directe concurrent Noorwegen, waar ze met 2-0 van wonnen. Zo werd Nederland groepswinnaar en kon het elftal zich plaatsen voor het WK.

In de voorbereiding van het toernooi dat op 30 november begint, hebben de landen rondom Qatar de nodige maatregelen getroffen om de toeschouwers die een toegangskaartje hebben voor het WK te kunnen faciliteren. Oman is daar een van.

Toegangsbewijs WK geldig als inreisvisum Oman

Kortgeleden heeft Oman Airports, een bedrijf dat alle burgerluchthavens in Oman beheert, bekendgemaakt dat alle reizigers die een kaartje hebben weten te bemachtigen voor het WK, datzelfde kaartje kunnen gebruiken als een inreisvisum voor Oman. Zo hoeven ze voor Oman geen apart visum aan te vragen.

Daarnaast heeft het bedrijf samen met de Omaanse autoriteiten een plan opgesteld om het toerisme in Oman een boost te geven. Dit gaan ze doen door hotelovernachtingen en chartervluchten naar wedstrijden in Qatar aan te bieden. Om visumvrij reizen voor landen van over de hele wereld mogelijk te maken, hoopt de overheid dat er zo meer toeristen naar Oman komen en dat Oman daardoor een ideale vakantiebestemming wordt om de winter in door te brengen.

Geen kaartje weten te bemachtigen?

Geen nood. Je kunt nog steeds naar Oman reizen. Maar daar heb je ditmaal wel een visum voor nodig. Nederlanders reizigers voldoen over het algemeen aan de voorwaarden voor het e-visum Oman . Voor Oman zijn er drie verschillende soorten visumtypes beschikbaar. De kosten van het visum Oman kunnen variëren naar gelang welk visumtype je kiest.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %