Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

België & NederlandReportage

Awaydays met NEC: Volendam uit

Als je de uitnodiging krijgt om met 8 man in een busje naar Volendam Away te gaan, dan sla je dat niet af. En zo zijn we op Goede Vrijdag met 9 personen onderweg naar De Dijk. Een legendarische avond ligt ons in het verschiet.  

Na twee uur volle bak pils en slap ouwehoeren komen we aan in een zonnig Volendam. De auto parkeren en direct door naar De Dijk. Daar wordt de Pre Match Drinking Session grondig doorgezet. Dik twee honderd andere Nijmegenaren hebben zich verzameld. De vele toeristen kijken hun ogen uit. Niet aan de drie monumenten die er in Volendam staan, maar aan het bonte gezelschap Rood-Groen-Zwarte supporters.

 

Even na half 7 wordt er in corteo naar het Kras Stadion gelopen. 200 supporters lopen door de Volendamse straten. Er wordt vuurwerk afgestoken, gezongen en veel plezier gemaakt. De sfeer zit er goed in. Eenmaal in het uitvak aangekomen wordt de sfeer voortgezet. Dit resulteert in een bizar snelle 0-2 voorsprong. Na acht minuten staat het al 0-2! Ongelofelijk.

NEC zal NEC niet zijn als het daarna de wedstrijd volledig uit handen geeft. In plaats van door te drukken wordt er achterover geleund. Dit lijdt in de 75e minuut tot de 2-2. Daarna kan het duel alle kanten op, maar is het uiteindelijk NEC dat in de blessuretijd de winnende treffer maakt. Absoluut gekkenhuis bij de paar honderd Nijmegenaren. En zo blijft de ploeg uit Nijmegen toch strijden om een play-off ticket.

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

Stefan van Leeuwen
Over de schrijver

Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.
  Ook leuk om te lezen...
  Het seizoen 2019-2020

  Het seizoen 19-20 van: NEC

  Start de Normalisatie

  Start de normalisatie: wandeling door eigen stad levert stadionverbod op

  In de actualiteit

  Gastvrij FC Volendam: NAC Breda met 1400 uitsupporters naar de Dijk

  In de actualiteitIn het uitvak

  Supporters FC Volendam komen terug: Wim Jonk revolutie