Keuken Kampioen Divisie

Awaydays met NEC: Volendam uit

Als je de uitnodiging krijgt om met 8 man in een busje naar Volendam Away te gaan, dan sla je die niet af. En zo zijn we op Goede Vrijdag met 9 personen onderweg naar De Dijk. Een legendarische avond ligt ons in het verschiet.  

Na twee uur volle bak pils en slap ouwehoeren komen we aan in een zonnig Volendam. De auto parkeren en direct door naar De Dijk. Daar wordt de Pre Match Drinking Session grondig doorgezet. Dik twee honderd andere Nijmegenaren hebben zich verzameld. De vele toeristen kijken hun ogen uit. Niet aan de drie monumenten die er in Volendam staan, maar aan het bonte gezelschap Rood-Groen-Zwarte supporters.

 

Even na half 7 wordt er in corteo naar het Kras Stadion gelopen. 200 supporters lopen door de Volendamse straten. Er wordt vuurwerk afgestoken, gezongen en veel plezier gemaakt. De sfeer zit er goed in. Eenmaal in het uitvak aangekomen wordt de sfeer voortgezet. Dit resulteert in een bizar snelle 0-2 voorsprong. Na acht minuten staat het al 0-2! Ongelofelijk.

NEC zal NEC niet zijn als het daarna de wedstrijd volledig uit handen geeft. In plaats van door te drukken wordt er achterover geleund. Dit lijdt in de 75e minuut tot de 2-2. Daarna kan het duel alle kanten op, maar is het uiteindelijk NEC dat in de blessuretijd de winnende treffer maakt. Absoluut gekkenhuis bij de paar honderd Nijmegenaren. En zo blijft de ploeg uit Nijmegen toch strijden om een play-off ticket.

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %