Ingezonden

Alles wat je moet weten voor komend WK

Het zal voor veel mensen wellicht even wennen zijn: het WK 2022 vindt niet in de lente of zomer plaats, maar aan het einde van de herfst. Pas op 21 november wordt de openingswedstrijd gespeeld en op 18 december zal het eerste fluitsignaal voor de finale klinken. Daarmee heeft het WK 2022 overigens een tamelijk kort speelschema. In de groepsfase worden twaalf dagen lang vier wedstrijden per dag gespeeld en in de periode daarna zijn er drie keer twee rustdagen ingepland.

Omstreden locatie

Voor het eerst vindt het WK voetbal plaats in het Midden-Oosten. De keuze voor gastland Qatar is behoorlijk omstreden. Op de eerste plaats vanwege de dubieuze gang van zaken ten tijde van de toewijzing. In 2010 viel het besluit om het WK van dit jaar aan Qatar toe te wijzen, maar van de 22 FIFA-leden die hierover mochten stemmen, kreeg de helft later sancties opgelegd wegens corruptie. Ondanks felle kritiek aan het adres van de voetbalbond bleef de toewijzing overeind. Ook de wijze waarop arbeidsmigranten onder erbarmelijke omstandigheden aan het werk werden gezet om in Qatar stadions te bouwen, leverde het land veel kritiek op. Diverse sponsors trokken zich terug.

32 landen

Op het WK 2022 zullen 32 landen aantreden. Qatar is zelf als gastland sowieso verzekerd van deelname. De andere 31 landen hebben zich door middel van kwalificatiewedstrijden geplaatst. Nederland komt uit in poule A, samen met Qatar, Ecuador en Senegal. België speelt in poule F, samen met Canada, Marokko en Kroatië. Wil je tijdens het WK 2022 wedden op de uitslagen van de wedstrijden, dan is het goed om je alvast te verdiepen in de prestaties van de betreffende landen door de jaren heen. Zo krijg je inzicht in de sterkte van de teams en vergroot je de kans op een goed voorspelde uitslag.

Tijdsverschil

Het WK 2022 zal gespeeld worden in november en december, dus is het bij ons dan wintertijd. Dit houdt in dat er een tijdsverschil van twee uur is. Het is in Qatar in wintertijd twee uur later dan bij ons en dat is gunstig, want hierdoor hoeven we voor het bekijken van de wedstrijden geen slaap op te offeren.

Stadions

De wedstrijden van het WK 2022 zullen in acht stadions gespeeld worden, te weten: Al Bayt, Al Thumama, Khalifa International, Ahmad Bin Ali, Al Janoub, Education City, Stadion 974 en Lusail Stadion.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %