In de actualiteit

Zo zei Tottenham White Hart Lane vaarwel

Tottenham Hotspur sloot zondag een bijna 118-jarig hoofdstuk uit de clubgeschiedenis af. Vanaf 1899 spelen de Londenaren hun thuisduels op White Hart Lane, het eigen stadion dat iets meer dan 36.000 toeschouwers kan herbergen. Maar deze zomer gaat de sloopkogel erin. Tottenham verhuist tijdelijk naar Wembley en keert een jaar later weer terug op vertrouwd grondgebied, als het nieuwe luxueuze onderkomen is voltooid. Het nieuwe stadion, dat nu nog de onsmakelijke naam Northumberland Development Project draagt, zal plaats bieden aan 61.000 voetbalfans.

Het thuisduel met Manchester United (2-1 winst) stond volledig in het teken van het afscheid van het karakteristieke Engelse voetbalstadion. Na de wedstrijd betraden supporters massaal het speelveld. Wij selecteerden een greep met de beste foto’s van deze historische gebeurtenis.

 

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

Brian Wijker
Over de schrijver

Freelance journalist bij het Noordhollands Dagblad, oprichter van de Nederlandse supportersvereniging van Arsenal en groundhopper.
  Ook leuk om te lezen...
  In de geschiedenisboeken

  Eric Cantona: de kungfu-trap

  In de actualiteitIn de fotoreportages

  Ultras Strasbourg zetten Calais in vuur en vlam!

  In de actualiteitIn de schijnwerpers

  Have a nice one, Vinnie Jones!

  Vergane Glorie

  Vergane glorie: toen Poznań nog in bloei stond