In de actualiteit

Zo zei Tottenham White Hart Lane vaarwel

In de Hekken Shop

Precies drie jaar geleden sloot Tottenham Hotspur een hoofdstuk clubgeschiedenis af. Het speelde de laatste wedstrijd op het magische White Hart Lane!

Dit artikel is in mei 2017 geplaatst.

Tottenham Hotspur sloot zondag een bijna 118-jarig hoofdstuk uit de clubgeschiedenis af. Vanaf 1899 spelen de Londenaren hun thuisduels op White Hart Lane, het eigen stadion dat iets meer dan 36.000 toeschouwers kan herbergen. Maar deze zomer gaat de sloopkogel erin. Tottenham verhuist tijdelijk naar Wembley en keert een jaar later weer terug op vertrouwd grondgebied, als het nieuwe luxueuze onderkomen is voltooid. Het nieuwe stadion, dat nu nog de onsmakelijke naam Northumberland Development Project draagt, zal plaats bieden aan 61.000 voetbalfans.

Het thuisduel met Manchester United (2-1 winst) stond volledig in het teken van het afscheid van het karakteristieke Engelse voetbalstadion. Na de wedstrijd betraden supporters massaal het speelveld. Wij selecteerden een greep met de beste foto’s van deze historische gebeurtenis.

 

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
In de Hekken
Over de schrijver

In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.
Ook leuk om te lezen...
Groundhopping

Verdwijnend juweeltje in België: Stade Robert Lecomte

Vergane Glorie

Vergane Glorie: Voor even voetballen op lost ground Stade du Thillenberg

In de actualiteit

Top 40 mooiste voetbalstadions ter wereld

In de geschiedenisboeken

In De Geschiedenisboeken: Van der Sar held in finale Champions League