Niet alleen beginners maar ook gevorderde voetbalspelers vinden het lastig om een nieuw paar voetbalschoenen uit te kiezen. Toch is het erg belangrijk om als voetballer over een paar fijne voetbalschoenen te beschikken. Zo kun je een stuk beter spelen en kun jij optimaal gebruik maken van jouw voetbalervaring. Hieronder vind je een aantal tips over hoe jij de juiste voetbalschoenen kunt uitzoeken!

Bedenk op welke ondergrond je speelt

Als eerste is het belangrijk om te kijken op welke ondergrond jij meestal speelt. Dit heeft namelijk veel invloed op je schoenen en kan een groot verschil maken tijdens het spelen. Firm ground noppen zijn bijvoorbeeld alleen geschikt voor natuurlijke voetbalvelden. Deze noppen zijn gemaakt van plastic en zorgen ervoor dat je een goede grip krijgt op het veld. Artificial Grass noppen zijn juist erg geschikt om te gebruiken op kunstgras. Voetbalschoenen met deze noppen zijn voorzien van meer kleinere noppen, die van binnen hol zijn. Dit geeft een goede grip op het kunstgras en zorgt ervoor dat je geen last krijgt van je spieren of gewrichten. Er bestaan nog veel meer andere specifiekere soorten noppen onder voetbalschoenen. Doe van tevoren goed onderzoek naar welke noppen het beste bij jouw ondergrond passen!

Welke maat schoenen heb je nodig?

Natuurlijk is het ook handig om te kijken welke maat voetbalschoenen je nodig hebt. De maten van voetbalschoenen kunnen afwijken van normale schoenen. Voetbalschoenen zijn meestal erg smal en kunnen daarom al snel iets te klein zijn voor veel mensen. Het is dus handig om verschillende maten te proberen en te bekijken welke maat het beste bij jouw voeten past! De maten verschillen ook nog eens per merk, waardoor het nog lastiger wordt om van tevoren te kunnen inschatten of de schoenen passen!

Welk materiaal wil je?

Voetbalschoenen zijn beschikbaar in verschillende materialen. Leer, synthetisch en geweven materiaal zijn de drie bekendste en populairste materialen voor voetbalschoenen. Leren voetbalschoenen zijn erg comfortabel en passen zich aan naar jouw voeten. Zo krijgen ze precies de pasvorm van jouw voeten en kun je altijd comfortabel spelen. Synthetische voetbalschoenen zijn wat duurzamer en lichter, maar kunnen een stuk minder goed aansluiten naar de pasvorm van jouw voeten. Geweven voetbalschoenen worden steeds populairder en dat is niet voor niets. Deze schoenen staan bekend om hun sok-pasvorm en sluiten dus perfect aan naar de pasvorm van jouw voeten. Dit soort materiaal is ook het meest luxe en exclusief voor voetbalschoenen.

Met al deze tips wordt het waarschijnlijk een stuk makkelijker om nieuwe voetbalschoenen uit te kiezen!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.