Ingezonden

Zo haal je meer uit voetbalwedstrijden

Sport en wedden gaat al decennialang hand in hand samen. Je kunt als toeschouwer voorafgaand de wedstrijd een bedrag inzetten op je favoriete ploeg in de hoop dat ze winnen. Als je weddenschap goed uitpakt, krijg je naargelang de quotering je inzet met winst terug. Het is een leuke manier om de sportwedstrijd beleving nog net wat spannender te maken, want je hebt er nu ook zelf wat mee te winnen.

Het inzetten kan je natuurlijk doen op basis van je gevoel of een bepaalde voorkeur. Maar met veel wedstrijden die wereldwijd gespeeld worden, kan je best het overzicht kwijtraken. Zeker als je deel wilt nemen aan bets in competities die je niet op de voet volgt. Waar moet je dan beginnen? Een van de belangrijkste hulpmiddelen daarin is gezond verstand en natuurlijk voetbal wedtips.

Wat heb je aan voetbal wedtips?

Wel, de term ‘tips’ op zichzelf zegt natuurlijk genoeg. Het zijn tips van weddenschappen waarop je in kunt zetten. Deze tips komen echter niet zomaar uit de lucht vallen, want er zit een denkwijze achter. Dit maakt dat je aan de hand van deze tips je eventueel ook kunt wagen aan competities die je niet volgt of je ontdekt juist nieuwe mogelijkheden.

Het specifieke nut is dat het je een hoop tijd doet besparen. De wedtips worden opgesteld door professionals die de sport/competitie door en door kennen, alsook zelf eventueel op dergelijke wedstrijden wedden. Op basis van allerlei informatie wordt er een rationele afweging gemaakt in wat potentie de best mogelijke kans is om te winnen.

Dit maakt ook dat aantrekkelijke wedstrijden juist lang niet altijd voorbij komen. Dit omdat ploegen té gewaagd zijn aan elkaar of omdat de historie bijvoorbeeld laat zien dat er moeilijk een winnaar aan te wijzen valt. En dat is wat het interessant maakt, want het hoeft zich namelijk helemaal niet te beperken tot de topwedstrijden en topcompetities.

Het samenstellen van wedtips

Historische informatie is belangrijk, want dat toont aan hoe de verhoudingen tussen twee ploegen normaliter liggen. Dit is de basis die tipgevers nemen, aangevuld met actuele informatie. Dus wat is de staat van de ploegen op dit moment. Zijn er (onverwachte of bijzondere) blessures, geschorste spelers of risicogevallen? Dit heeft invloed op hoe een wedstrijd verloopt. Net zoals wanneer er spanningen zijn bij een club.

Alle factoren die maar enigszins van invloed kunnen zijn, worden meegenomen in het samenstellen van een wedtip. Op basis daarvan wordt de tip uitgewerkt en gepubliceerd, wat jij kunt gebruiken om een inzet te plaatsen op een voetbalwedstrijd. Let wel, dit geeft geen garantie op winst, want het is en blijft voetbal; er kunnen de meest gekke dingen gebeuren.

Desalniettemin zijn de tips zo afgestemd dat het het meest realistische scenario is in of na een aanstaande wedstrijd. Neem dit mee en maak er gebruik van. Op die manier haal je in potentie nog meer uit jouw sportbeleving. Je kunt er immers wat mee winnen en dat is natuurlijk leuk, zeker als jouw favoriete ploeg ook winst boekt. Maar staar je daar niet blind op, durf ook naar competities en wedstrijden te kijken buiten je comfortzone. Daarin kunnen de wedtips je helpen en zo is het cirkeltje weer rond!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %