In de actualiteit

Zo doe je dat dus niet

Nu is het doorgaans niet aan ons om supporters af te zeiken, maar er zijn grenzen. De stadionramp bij Hillsborough op 15 april 1989 is zonder de twijfel een van de meest zwarte bladzijden uit de geschiedenis van onze mooie sport en daarom is het niet meer dan logisch dat dit jaarlijks op de juiste manier wordt herdacht. Je zou denken dat iedereen dat zou snappen, maar bij Chelsea lopen er een paar rond die het shirt dat ze naar wedstrijden dragen niet verdienen. Voor de halve finale van de FA Cup tussen Chelsea en Tottenham Hotspur werd de minuut stilte voor de slachtoffers uit 1989 (en de eergisteren op het veld overleden Livorno-speler Piermario Morosini) ruw verstoord door een groep enorme randdebielen.

Chelsea heeft inmiddels afstand genomen en excuses aangeboden. De toezegging dat ze er alles aan zullen doen om deze figuren op te sporen en uit het stadion te houden is dan ook niet meer dan terecht.

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  Ajax Champions LeagueIn de actualiteit

  Teleurgestelder en trotser dan ooit!

  Ajax Champions LeagueIn de actualiteit

  Spurs away: de weg naar de finale?!

  Against Modern Football

  Het geweldige stadion van de Spurs

  Columns

  Vanwaar de sympathie voor de Spurs?