ActueelAmateurvoetbalVoetbal in België

Wonder van Kloetinge blijft uit: Rijsoord kampioen

Op zaterdag 25 mei staat de ontknoping van de Eerste Klasse op het programma. Rijsoord en Kloetinge draaien beide een ijzersterk seizoen. De Ridderkerkers staan 3 punten voor op VV Kloetinge. Tot vorige week hadden de Zeelanders een veel slechter doelsaldo, maar een 9-0 overwinning zorgde voor een potentieel spetterend affiche. VV Kloetinge heeft een overwinning van drie doelpunten verschil nodig voor het kampioenschap. 

Kloetinge is een gehucht van 3000 inwoners in de gemeente Goes. Als het ware zijn stad en dorp tegen elkaar aangegroeid. De gemeente Goes is succesvol in het voetbal. VV Goes speelt namelijk Derde Divisie. In Kloetinge zelf lijkt de tijd te hebben stilgestaan.

Afijn. We komen niet voor het voetbal. Al een aantal seizoenen heb ik contact met iemand van de Kloetinge Fanatics. De supportersgroep heeft het goed voor elkaar. Ze hebben een eigen hok waar ze hun sfeerartikelen (en pils) mogen opslaan. Ook het afsteken van vuurwerk is momenteel gedoogd door het bestuur. Min of meer.

En dus wordt er groots uitgepakt. Tientallen rookpotten en fakkels gaan de lucht in bij opkomst van beide elftallen. Helaas slaat de vlam niet over op de spelers. De spanning zit er dik in. Er worden twee grote kansen gemist en tot overmaat van ramp scoort Rijsoord de 0-1. Klaar. Kansloos.

De Kloetinge Fanatics blijven de gehele eerste helft achter hun spelers staan. Ook als de 0-2 valt. Na de rust is het uiteraard een kansloos verhaal. Rijsoord, dat vandaag wordt gesteund door een volle supportersbus, loopt uit naar 0-4. Voor Kloetinge wacht, voor de zoveelste keer, de nacompetitie.

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %