Euro 2000

Woedende Portugezen belagen arbiter na Golden Goal Zidane

29 juni 2000

Brussel – Woedende Portugezen belagen arbiter na Golden Goal Zidane. Een zenuwslopende wedstrijd werd drie minuten voor het einde van de verlening beslist. Zinédine Zidane scoorde een penalty na een handsbal van een Portugese verdediger. Woedende spelers van Portugal gingen verhaal halen. Hen wachten maandenlange schorsingen.

Het waren de Portugezen die na twintig minuten voetbal de score openden. In de kluts komt de bal, op dik 25 meter van het doel, voor de voeten van Nuno Gomes. Die haalt verwoestend uit. Doelman Fabien Barthez is kansloos. Vlak na rust komen de Fransen weer op gelijke hoogte. Thierrry Henry promoveert een voorzet tot een doelpunt. Er zijn dan 51 minuten verstreken. Beide ploegen creeeren hierna nog een handvol kansen, maar er wordt niet meer gescoord. Een verlenging moest gaan uitwijzen wie de eventuele tegenstander van Oranje in de finale wordt.

Gespannen spelen beide teams op safe. Door de vermoeidheid ontstaan er toch grote gaten op het middenveld. Pinto had in de tweede helft van de verlening Portugal op voorsprong kunnen schieten. Echter ging zijn schot een paar centimeter naast.

Vlak voor tijd krijgen de Fransen een geweldige kans om de wedstrijd af te maken. Anelka ziet zijn inzet echter door Xavier geblokt worden. Met de hand. De Portugezen zijn woedend, echter lijkt de strafschop terecht. Zidane schiet de penalty feilloos binnen. Frankrijk staat in de finale. Tegenstander wordt Italië of Oranje.

Vanaf 2:22:00 is te zien hoe woedend de Portugezen zijn.

 

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %