In de actualiteit

WK Rusland 2.0

Er is in ieder geval nog één Rus met een gezond stel hersens. Deze Rus nam in letterlijke zin wel enorm veel hooi op zijn vork. Zijn naam is Roman Ponomaryov. Voor slechts € 572,- (of 40.000 Roebels) bouwde hij een prachtig – 300 zitplaatsen tellend – stadion van hooi. Niet alleen om naar te kijken, maar waar ook nog een heerlijk potje voetbal gespeeld kan worden. Wij houden er van, al is het niet geschikt voor mensen met hooikoorts.

Wie denkt dat het een promotiestunt is voor het WK 2018 in Rusland, vergist zich. Roman is namelijk de onzin, corruptie en bovenal de torenhoge kosten rond het WK in zijn thuisland he-le-maal zat! Zijn buitengewone stadion is dan ook een oprechte protestactie wat wij alleen maar toejuichen. In het bijzonder gaat het om de Zenit Arena in St. Petersburg. Deze afgrijselijke ufo c.q snelkookpan gaat niet alleen het geweldige Petrovsky Stadion – een puur stuk voetbalcultuur – vervangen, maar kost ook nog eens een idioot vermogen.

In eerste instantie waren de kosten geraamd op 86 miljoen Euro. Inmiddels staat de teller op 687 (!) miljoen Euro en blijkt het stadion nog niet eens helemaal af te zijn. Dat zgn. WK feestje van de elite is natuurlijk te zot voor woorden wat steevast een spoor van treurnis achterlaat. Landen als Zuid-Afrika en Brazilië zijn daar het bewijs van, want ook daar heeft de organisatie van het WK bakken met geld gekost, maar buiten een paar weken vermaak niets opgeleverd.

Zenit kan zijn protest wel waarderen. Roman kreeg een kaartje voor de volgende wedstrijd van de club. Echter, de beste man is nog lang niet klaar met zijn protest. Sterker nog, hij wil eind deze maand (moet hij wel snel zijn) een heus WK hooivoetbal organiseren. Wij kunnen niet wachten!

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

De Twaalfde Man
Over de schrijver

Pure passie! Liefhebber van het spelletje en dan vooral wat er rond het voetbalveld gebeurt. Vertoeft het liefst tussen de fanatiekelingen voor de ultieme belevenis om daarnaast de passie op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Gek van authentieke voetbalcultuur, oude stadions en heeft een zwak voor de Balkan. Heeft als doel om voetbal in alle Europese landen te hebben gekeken. Is te volgen op zijn eigen Facebook pagina. Werd door Panenka Magazine als “derby-specialist” betiteld.
  Ook leuk om te lezen...
  In de fotoreportagesVerenigd Koninkrijk

  It's coming home 🎶

  In de actualiteit

  ING-GER-LAND!

  In de actualiteit

  Blah Blah Channel

  In de videotheek

  WK 2018 in Rusland? Gezellig!