Er is in ieder geval nog één Rus met een gezond stel hersens. Deze Rus nam in letterlijke zin wel enorm veel hooi op zijn vork. Zijn naam is Roman Ponomaryov. Voor slechts € 572,- (of 40.000 Roebels) bouwde hij een prachtig – 300 zitplaatsen tellend – stadion van hooi. Niet alleen om naar te kijken, maar waar ook nog een heerlijk potje voetbal gespeeld kan worden. Wij houden er van, al is het niet geschikt voor mensen met hooikoorts.

Wie denkt dat het een promotiestunt is voor het WK 2018 in Rusland, vergist zich. Roman is namelijk de onzin, corruptie en bovenal de torenhoge kosten rond het WK in zijn thuisland he-le-maal zat! Zijn buitengewone stadion is dan ook een oprechte protestactie wat wij alleen maar toejuichen. In het bijzonder gaat het om de Zenit Arena in St. Petersburg. Deze afgrijselijke ufo c.q snelkookpan gaat niet alleen het geweldige Petrovsky Stadion – een puur stuk voetbalcultuur – vervangen, maar kost ook nog eens een idioot vermogen.

In eerste instantie waren de kosten geraamd op 86 miljoen Euro. Inmiddels staat de teller op 687 (!) miljoen Euro en blijkt het stadion nog niet eens helemaal af te zijn. Dat zgn. WK feestje van de elite is natuurlijk te zot voor woorden wat steevast een spoor van treurnis achterlaat. Landen als Zuid-Afrika en Brazilië zijn daar het bewijs van, want ook daar heeft de organisatie van het WK bakken met geld gekost, maar buiten een paar weken vermaak niets opgeleverd.

Zenit kan zijn protest wel waarderen. Roman kreeg een kaartje voor de volgende wedstrijd van de club. Echter, de beste man is nog lang niet klaar met zijn protest. Sterker nog, hij wil eind deze maand (moet hij wel snel zijn) een heus WK hooivoetbal organiseren. Wij kunnen niet wachten!

De Twaalfde Man
Pure passie! Liefhebber van het spelletje en dan vooral wat er rond het voetbalveld gebeurd. Vertoeft het liefst tussen de fanatiekelingen voor de ultieme belevenis om daarnaast de passie op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Gek van authentieke voetbalcultuur, oude stadions en heeft een zwak voor de Balkan. Heeft als doel om voetbal in alle Europese landen te hebben gekeken. Is te volgen op zijn eigen Facebook pagina. Schreef in 2019 het boek Derby Days, met 26 verhalen rond Europese derby's aangevuld met een scala aan eigen fotomateriaal.

Ook leuk om te lezen

Reageren is niet mogelijk.