In de actualiteitIn de videotheek

Wir hassen Köln und RWE

Als je supporter bent van Fortuna Düsseldorf dan groei je op met een hekel aan Rot/Weiss Essen en FC Köln. De steden liggen op een steenworp afstand van elkaar, dus die rivaliteit is logisch. De haat tussen Düsseldorf en Keulen gaat zelfs veel dieper dan alleen voetbal. Beide steden zijn al eeuwen verwikkeld in een heuse bierstrijd. In Keulen brouwen ze Kölsch en in Düsseldorf Altbier en in beide steden zijn ze ervan overtuigd dat zij het beste bier hebben. Als je uit Düsseldorf komt vind je Kölsch wijvenbier en in Keulen beschouwen ze Altbier als iets dat dood in je glas drijft.

Maar goed, tot zover deze historische beschouwing. Laten we nu kijken naar de Ultras van Düsseldorf op bezoek bij Alemannia Aachen en ze hebben het dus over hun liefde voor Düsseldorf en hun afkeer tegen FC Köln en Rot/Weiss Essen.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  Groundhopping

  Schalke 04 - Fortuna Düsseldorf: heerlijke bekeravond

  In de actualiteit

  Rondje langs de velden (week 12)

  In de fotoreportages

  Een rondje langs de velden (week 50)

  In de fotoreportages

  Een rondje langs de velden (week 35)