Actueel

Wimbledon de baas over The Dons

Eergisteren stonden aartsrivalen AFC Wimbledon en MK Dons voor de tweede keer in competitieverband tegenover elkaar. De eerste editie van de derby was eerder dit jaar een prooi voor MK Dons. Maar in eigen stadion was AFC Wimbledon de baas, de door fans opgerichte club won met 2-0 van MK Dons. AFC Wimbledon werd 15 jaar geleden opgericht door fans van Wimbledon FC. Wimbledon FC werd overgenomen en een gevolg hiervan was onder andere een verhuizing naar Milton Keynes, zo’n 100 kilometer buiten Londen. Het ‘oude’ Wimbledon FC gaat momenteel door het leven als MK Dons. The Dons worden door de aanhang van AFC Wimbledon verafschuwt, iets waar tegenstanders van het moderne voetbal het zeker mee eens zullen zijn. De haat voor MK Dons kwam tijdens de derby op verschillende manieren tot uiting. De naam MK Dons werd in alle berichtgeving door Wimbledon rondom de wedstrijd vermeden en op het scorebord waren slechts de letters ‘MK’ te zien. Wimbledon staat in de competitie momenteel ook een aantal plaatsen boven de aartsrivaal.

David Schulpen
Mijn naam is David Schulpen, ik ben student aan de Universiteit van Tilburg. In het weekend ben ik in mijn geboortestad: Sittard. Een van de hoofdredenen hiervan is, is dat ik sinds mijn elfde iedere thuiswedstrijd te vinden ben op de ‘terraces’ van Fortuna Sittard, waar ik fanatiek mijn clubje nao veure schreeuw.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %