In de actualiteit

Willen we meer of minder vuurwerk?

Feyenoord heeft weer een boete gekregen van de UEFA voor het afsteken van vuurwerk. De wedstrijd tegen Sevilla mocht dan legendarisch zijn, hij kost wel 15.000 euro. Sommige supporters beginnen te morren, terwijl een ander deel juist achter het afsteken van vuurwerk staat.

Op de clubsite legt Feyenoord eerst de nadruk op de “massale en positieve steun” van het legioen. Al snel komt de kritische noot: “Helaas ontnam een grote hoeveelheid rookpotten deels het zicht op de grootse sfeeractie waaraan drie weken lang is gewerkt door tientallen supporters.”

Volgens Feyenoord is een kleine groep supporters verantwoordelijk voor “grote risico’s”. Opvallend genoeg zijn veel supporters het daarmee eens. Dat wijst een poll van FR-fans uit, waarin een meerderheid (60%) stelling neemt tegen het vuurwerk.

Knipsel

Toch zijn er ook andere geluiden te horen. “Té hard gejuicht, té luid gezongen, téveel sfeer en té groot spandoek”, schrijft ene Fred. Met onderstaande video kun je de sfeeractie (inclusief de rookbommen) nog eens terugzien. Oordeel zelf.

https://twitter.com/Zelle010/status/541949912544739328

De vraag is dus duidelijk, is vuurwerk iets wat er absoluut bij hoort of benadeel je de club op het moment dat je een rookpot/fakkel afsteekt?

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

Jannes van Roermund
Over de schrijver

Jannes van Roermund is fan van NAC. Hij werd journalist vanwege voetbal en leerde dat er meer was. Gelukkig bleef de passie. Voor In de Hekken schrijft hij over politiegeweld, de KNVB en de farce Qatar. "Ronaldo en Messi zullen schitteren op een massagraf."