Actueel

Willem II supporters financieren standbeeld Jan van Roessel

Clubiconen worden op verschillende manieren geëerd. Een standbeeld is hiervan een voorbeeld. In Nederland staan onder andere Coen Moulijn bij Feyenoord, Abe Lenstra bij SC Heerenveen en Jan Klaassens bij VVV Venlo voor het stadion. Vanaf vandaag hoort ook Jan van Roessel in dit rijtje thuis. Op de open dag van Willem II werd het standbeeld van de Willem II’er van de eeuw onthuld. Het unieke aan dit standbeeld is, dat het volledig door de supporters is gefinancierd.

Vijf jaar geleden begonnen de supporters van Willem II onder de naam projectgroep Jan van Roessel met de realisatie van het standbeeld. In 2012 bestond Willem II namelijk 115 jaar en stond de open dag volledig in het teken van de geschiedenis van de club. Veel geld werd toen door collectes opgehaald maar in augustus 2016 wisten de supporters het benodigde bedrag van ruim €40.000 op het halen waardoor de realisatie van start kon.

Jan van Roessel in actie. Foto: archief Willem II

Willem II’er van de eeuw

Jan van Roessel, midvoor, speelde 168 wedstrijden voor Willem II en scoorde daarin 152 keer. De geboren Tilburger werd twee keer kampioen met de Tricolores waaronder de allereerste landskampioenschap in de geschiedenis van het Nederlandse betaalde voetbal. In zijn carrière speelde hij ook voor het Nederlands elftal. Destijds stond Van Roessel bekend als één van de beste voetballers van Nederland. Vanwege zijn grote verdienste werd hij gekozen tot Willem II’er van de eeuw. Naast het eerbetoon aan Jan van Roessel worden ook ander spelers geëerd. Op de sokkel van het standbeeld staan namelijk de namen van de spelers die meer dan 100 wedstrijden voor Willem II hebben gespeeld.

Het standbeeld van Jan van Roessel
Foto: KingZine

 

Niels Verzijlberg
Content Creator bij RKC Waalwijk. MSc student Business Communication and Digital Media. BA in (Sport)Communication. Is gek van voetbal in het algemeen en probeert zoveel mogelijk wedstrijden in binnen- en buitenland te bezoeken.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %