Verschillende groepen fanatieke supporters van Willem II hebben laten weten weg te blijven zolang de wedstrijden niet normaal beleeft kunnen worden. Opvallend is: de club steunt het statement!!

Statement Supporters

Statement Willem II

Omdat de supporters de club ook zonder wedstrijdbezoek willen blijven steunen, wordt bekeken hoe zij dit op alternatieve manieren kunnen doen. Daarnaast wordt afgezien van een financiële tegemoetkoming, dat een mooi gebaar is en de sterke clubliefde tekent. De club heeft begrip voor het besluit van deze supporters, die door de corona-maatregelen niet de wedstrijdbeleving kunnen ervaren zoals ze die gewend zijn.

Martin van Geel: ‘De steun van onze fanatieke supporters en de wisselwerking van hen met onze spelers is prachtig om te ervaren. We hebben alle begrip dat zij door de beperkende richtlijnen ervoor kiezen voorlopig niet naar het stadion te komen. Tegelijkertijd is het erg jammer dat zij zich genoodzaakt voelen deze keuze te maken. Dat deze supportersgroeperingen op deze manier samenwerken en andere supporters daarmee een grotere kans bieden op een wedstrijdbezoek, daarvoor hebben wij veel respect en zijn we hen zeer erkentelijk.’  

Niet de eerste… en niet de laatste!

De supporters van Willem II zijn zeker niet de eerste. Fanatieke groepen van onder andere De Graafschap, Ajax, Feyenoord en FC Groningen ginden de Brabanders al voor. 

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Ook leuk om te lezen

    Reageren is niet mogelijk.