In de actualiteit

Wij zijn niet te huur

Afgelopen weekend namen verschillende (sfeer)groeperingen gezamenlijk afstand van een actie in het kader van 60 jaar Eredivisie. De Eredivisie loofde bij een spandoekenwedstrijd een prijs uit van 15.000 euro uit voor het meest aansprekende doek. Naast het geldbedrag werd deelnemende groepen voorgehouden dat ze de nodige aandacht zouden krijgen van de mediapartners en dat tezamen was voor de groepen reden genoeg om vooral niet mee te doen.

Niet te huur

De groepen geven in een verklaring aan dat zij zich niet geroepen voelen om andermans feestje kleur te geven. De enige drijfveer voor acties is de liefde voor de club en die is simpelweg niet te koop. Daarnaast is aandacht van TV—partijen die ervoor zorgen dat supporters op vaak belachelijke tijden wedstrijden moeten bezoeken niet iets waar echte supporters op zitten te wachten.

Deelnemende partijen aan de actie waren Far East Ultras, Groningen Fanatics, Legio Noviomagum, Lighttown Madness, Nieuw Noord, Spangenaren, Tilburg Tifosi, Tifosi BiancoNero en Ultras Kerkrade.

[foto’s via Pro Shots]

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  België & NederlandIn de actualiteitIn de fotoreportages

  Cultuur snuiven in Nijmegen

  Het seizoen van

  Het seizoen van: Heracles

  In de actualiteit

  Rondje langs de velden (week 40)

  In de actualiteit

  Rondje langs de velden (week 33)