Actueel

Wij zijn niet te huur

Afgelopen weekend namen verschillende (sfeer)groeperingen gezamenlijk afstand van een actie in het kader van 60 jaar Eredivisie. De Eredivisie loofde bij een spandoekenwedstrijd een prijs uit van 15.000 euro uit voor het meest aansprekende doek. Naast het geldbedrag werd deelnemende groepen voorgehouden dat ze de nodige aandacht zouden krijgen van de mediapartners en dat tezamen was voor de groepen reden genoeg om vooral niet mee te doen.

Niet te huur

De groepen geven in een verklaring aan dat zij zich niet geroepen voelen om andermans feestje kleur te geven. De enige drijfveer voor acties is de liefde voor de club en die is simpelweg niet te koop. Daarnaast is aandacht van TV—partijen die ervoor zorgen dat supporters op vaak belachelijke tijden wedstrijden moeten bezoeken niet iets waar echte supporters op zitten te wachten.

Deelnemende partijen aan de actie waren Far East Ultras, Groningen Fanatics, Legio Noviomagum, Lighttown Madness, Nieuw Noord, Spangenaren, Tilburg Tifosi, Tifosi BiancoNero en Ultras Kerkrade.

[foto’s via Pro Shots]

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %