Against Modern Football

Welkom in Helmond (ooh nee, toch niet!)

Of de burgemeester van Helmond vanmorgen de FC Köln supporters met de trein zag arriveren op In de Hekken weten we niet, maar zijn besluit om Fortuna Sittard zeven uur voor de aftrap van de wedstrijd tegen Helmond Sport een verplichte buscombi op te leggen is wel zeer verdacht.

Op last van de burgemeester van de gemeente Helmond wordt er een verplichte buscombi ingesteld. Dit betekent formeel dat bezitters van een kaart met eigenvervoer de wedstrijd niet mogen bezoeken. Organisatorisch is het niet mogelijk om voor deze supporters nog bussen in te zetten. Alleen de supporters die al een kaart hebben voor de supporters bus van SV Nao Veure kunnen de wedstrijd vanavond bezoeken.

Concreet betekent dit vreemde besluit dat 175 supporters met een losse kaart formeel gezien geen wedstrijd mogen komen kijken in Helmond. Of dit dan formeel ook betekent dat ze geen biertje mogen drinken in het Helmondse wordt overigens nergens gezegd. Het feit blijft dat dit soort onzin formeel gezien gewoon kut is en dat de supporters van Fortuna Sittard hier gewoon keihard genaaid worden door iemand die ongetwijfeld helemaal niets met onze sport heeft (behalve als er gewonnen wordt, want dan lopen dit soort mensen voorop).

(dank Jeroen, Martello en Fortuna Home voor de foto – sterkte vanavond en drink er eentje op ons in Helmond)

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  Columns

  Werken voor je kanker geld

  In de actualiteit

  Fernando Ricksen - een eerbetoon

  In de actualiteit

  Mooiste sfeeracties: week 37

  België & NederlandDerby DaysIn de actualiteit

  Feest in Helmond na gewonnen Brabantse Derby