Welkom in Helmond (ooh nee, toch niet!)

Of de burgemeester van Helmond vanmorgen de FC Köln supporters met de trein zag arriveren op In de Hekken weten we niet, maar zijn besluit om Fortuna Sittard zeven uur voor de aftrap van de wedstrijd tegen Helmond Sport een verplichte buscombi op te leggen is wel zeer verdacht.

Op last van de burgemeester van de gemeente Helmond wordt er een verplichte buscombi ingesteld. Dit betekent formeel dat bezitters van een kaart met eigenvervoer de wedstrijd niet mogen bezoeken. Organisatorisch is het niet mogelijk om voor deze supporters nog bussen in te zetten. Alleen de supporters die al een kaart hebben voor de supporters bus van SV Nao Veure kunnen de wedstrijd vanavond bezoeken.

Concreet betekent dit vreemde besluit dat 175 supporters met een losse kaart formeel gezien geen wedstrijd mogen komen kijken in Helmond. Of dit dan formeel ook betekent dat ze geen biertje mogen drinken in het Helmondse wordt overigens nergens gezegd. Het feit blijft dat dit soort onzin formeel gezien gewoon kut is en dat de supporters van Fortuna Sittard hier gewoon keihard genaaid worden door iemand die ongetwijfeld helemaal niets met onze sport heeft (behalve als er gewonnen wordt, want dan lopen dit soort mensen voorop).

(dank Jeroen, Martello en Fortuna Home voor de foto – sterkte vanavond en drink er eentje op ons in Helmond)

Ook leuk om te lezen