Against Modern FootballIn de actualiteit

‘Welkom’ in Gent

Versperringen met NAVO prikkeldraad
In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Zaterdagavond stond de wedstrijd AA Gent – Sporting Lokeren op het programma. Een Oost-Vlaamse derby, waarbij de clash tussen het ‘stadse‘ Gent en het ‘plattelandse‘ Lokeren plaatsvond (uitslag: 2-2). Het is een derby met weinig noemenswaardige incidenten, maar bij deze editie waren er toch wel opmerkelijke zaken. Een verplichte buscombi voor de uitfans, een grote politiemacht die op de been was en enkele vrijheidsbeperkende maatregelen. Een de maatregelen ging zelfs zo ver, dat de route van de standplaats van de bussen van Sporting Lokeren tot de ingang bij AA Gent was afgezet met obstakels die tijdens oorlogen of bij hevige onlusten gebruikt worden. De aanwezige Sporting Lokeren supporters mochten lekker fijn tussen het NAVO prikkeldraad naar het stadion lopen. Je zou haast zeggen “Welkom in Kampf Gent”, waar je als vee naar het stadion mag lopen en moet oppassen dat je geen knuppel in je nek krijgt omdat je een agent durft aan te kijken. En dan vinden politie en overheden het gek dat mensen raar reageren bij onderstaande taferelen.

Versperringen met NAVO prikkeldraad

Versperringen met NAVO prikkeldraad

Versperringen met NAVO prikkeldraad

Versperringen met NAVO prikkeldraad

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteitIn de geschiedenisboeken

  Vijf jaar geleden: compleet volksfeest in binnenstad Gent

  In de actualiteit

  Welkom in België

  In de geschiedenisboeken

  In De Geschiedenisboeken: Lokeren in Europa

  In de actualiteit

  Lokeren failliet: RIP SKB