In de actualiteit

Wel kaarten, geen wedstrijd

accrington stanley

Accrington Stanley. The Club That Wouldn’t Die. Elke voetbalclub die met trots deze slogan uitdraagt verdient natuurlijk gelijk respect. De club wandelt sinds de terugkeer in het betaalde voetbal in augustus 2006 op de rand van de financiële afgrond en moet de gekste dingen bedenken om aan genoeg geld te komen. Hun nieuwste idee is wel heel bijzonder.

Dit seizoen beloofde de loting voor de derde ronde FA Cup gouden bergen voor een van de kleinste clubs van Engeland. Indien men erin slaagde Yeovil Town te verslaan, dan kwam het grote Manchester United van Louis van Gaal op bezoek. Het bestuur droomde ongetwijfeld al van een recordaantal bezoekers. Maar helaas. Stanley verliest van Yeovil Town en de gedroomde confrontatie met de recordkampioen gaat niet door.

Het houdt het bestuur van Accrington echter niet tegen om alsnog een leuk bedrag te verdienen aan het duel dat nooit heeft plaatsgevonden. Via de site konden supporters voor £20 een herdenkingskaartje kopen voor het duel Accrington Stanley – Manchester United… Ondanks veel sceptische reacties waren de kaartjes binnen no-time uitverkocht en leverde het de club weer een kleine financiële meevaller op.

Normaal zou ik de wenkbrauwen fronsen vanwege deze nieuwe manier om geld te verdienen aan de supporters. Maar dit is Stanley. De club moet alle knopen aan elkaar binden om elk seizoen genoeg geld te vinden om in de League Two te mogen blijven. Het vertegenwoordigt alles wat mooi is aan het Engelse voetbal. Geloof je me niet? Kijk zelf!

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Thomas Roode
Over de schrijver

Thomas is het type fan die slechts een matige interesse kan opbrengen voor de hoogste competities van Europa. Hij richt zijn vizier liever op de Championship of de 2. Bundesliga. Hij is dan ook fan van FC St. Pauli. Zijn televisie hoogtepunt van de gemiddelde week zijn niet de Champions League wedstrijden, maar The Football League Show. Heeft ook nog een eigen blog.
    Ook leuk om te lezen...
    Against Modern Football

    Voetbal zonder stewards...

    In de videotheek

    Stanley Ultras