Actueel

Wel kaarten, geen wedstrijd

accrington stanley

Accrington Stanley. The Club That Wouldn’t Die. Elke voetbalclub die met trots deze slogan uitdraagt verdient natuurlijk gelijk respect. De club wandelt sinds de terugkeer in het betaalde voetbal in augustus 2006 op de rand van de financiële afgrond en moet de gekste dingen bedenken om aan genoeg geld te komen. Hun nieuwste idee is wel heel bijzonder.

Dit seizoen beloofde de loting voor de derde ronde FA Cup gouden bergen voor een van de kleinste clubs van Engeland. Indien men erin slaagde Yeovil Town te verslaan, dan kwam het grote Manchester United van Louis van Gaal op bezoek. Het bestuur droomde ongetwijfeld al van een recordaantal bezoekers. Maar helaas. Stanley verliest van Yeovil Town en de gedroomde confrontatie met de recordkampioen gaat niet door.

Het houdt het bestuur van Accrington echter niet tegen om alsnog een leuk bedrag te verdienen aan het duel dat nooit heeft plaatsgevonden. Via de site konden supporters voor £20 een herdenkingskaartje kopen voor het duel Accrington Stanley – Manchester United… Ondanks veel sceptische reacties waren de kaartjes binnen no-time uitverkocht en leverde het de club weer een kleine financiële meevaller op.

Normaal zou ik de wenkbrauwen fronsen vanwege deze nieuwe manier om geld te verdienen aan de supporters. Maar dit is Stanley. De club moet alle knopen aan elkaar binden om elk seizoen genoeg geld te vinden om in de League Two te mogen blijven. Het vertegenwoordigt alles wat mooi is aan het Engelse voetbal. Geloof je me niet? Kijk zelf!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %