Ingezonden

Wat zijn sportweddenschappen en hoe kun je meedoen?

Sportweddenschappen zijn over de hele wereld een populaire bezigheid, maar hoe werkt het? In wezen voorspel je de uitkomst van een sportevenement en zet je er een weddenschap op in. Als je voorspelling juist is, win je geld en zo niet, dan verlies je. We vertellen je graag meer in dit artikel.

Hoe begin je?

Als je geïnteresseerd bent in sportweddenschappen, is de beste manier om te beginnen het vinden van een gerenommeerd online sportwedkantoor. Er zijn er veel om uit te kiezen, dus doe je onderzoek en lees recensies voordat je er een kiest. Als je eenmaal een sportwedkantoor gevonden hebt waar je tevreden over bent, kun je een account aanmaken en beginnen weddenschappen te plaatsen!

Hoe maak je sportweddenschappen?

Er zijn verschillende soorten sportweddenschappen, maar de meest voorkomende zijn moneyline, point spread, en totals (over/under). Bij moneyline weddenschappen kies je gewoon het team of de persoon waarvan je denkt dat die zal winnen. Bij point spread weddenschappen moet het team waarop je wedt met een bepaald aantal punten winnen, wil je je weddenschap winnen. Bij totals voorspel je of de gecombineerde score van beide teams over of onder een bepaald getal zal liggen.

Welke sportweddenschappen zijn er?

In termen van sport kun je tegenwoordig op zowat alles wedden. De populairste sporten om op te wedden zijn basketbal, honkbal, voetbal, hockey en boksen, maar er zijn ook vele andere om uit te kiezen. Je kunt zelfs wedden op dingen als wie de volgende verkiezingen zal winnen!

Wat kun je winnen?

Het bedrag dat je kunt winnen hangt af van het bedrag dat je inzet en de kansen van het evenement waarop je wedt. De odds worden bepaald door het sportwedkantoor en worden meestal uitgedrukt in een getal, zoals +120 of -130. Het getal met een plusteken ervoor geeft aan hoeveel je kunt winnen voor elke €100 die je inzet, terwijl het getal met een minteken aangeeft hoeveel je moet inzetten om €100 te winnen.

Bijvoorbeeld, als je €100 inzet op een team met kansen van +120, zou je €120 winnen als ze winnen. Als je €100 inzet op een team met kansen van -130, win je €100 als ze winnen.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %