Against Modern Football

Wat nou kunstgras…?!

In het Tsjechische Caslav wordt gewoon gevoetbald als het een beetje regent. Lekkere slidings maken, een bal die op de doellijn in een plas blijft steken en een meterslange buikschuiver na een doelpunt; dat is toch wat we willen zien? In plaats van die smetteloos witte broekjes na de negentig minuten voetbal? Voetballers moeten niet alleen strijden, ze moeten er na de partij ook uit zien alsof ze gestreden hebben. Kortom, weg met dat kunstgras!

Het waterballet van FC Zenit Caslav

Het waterballet van FC Zenit Caslav

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Tom Bodde
Over de schrijver

Tom is een voetbalromanticus pur sang. De auteur van Confetti, Bier en Staanplaatsen en De Voetbalhel hopt al 20 jaar van stadion naar stadion. Tom is wars van commercie, anonieme arena's, volgevreten vedettes en geregisseerde sfeer, en bezoekt het liefst obscure clubs in Oost-Europa. Zijn nieuwe boek Van Letland tot de Langeleegte, met daarin 26 nieuwe groundhop-avonturen, is nu te bestellen in de webshop.
  Ook leuk om te lezen...
  Columns

  Column: Ku(ns)tgras

  Columns

  Voetbalgogme

  In de actualiteit

  Aanvoerders zijn duidelijk: oprotten met dat kunstgras!

  In de actualiteit

  Wij spreken ons wel uit