In de actualiteit

Wamberto Tour

In de Hekken Shop

Wamberto de Jesus Sousa Campos Het zal je misschien ontgaan zijn door Carnaval, omdat je zelf moest ballen of omdat je op de tribune zat bij een andere wedstrijd. Maar een zevental ‘blogbroeders’ waren zondag extreem vroeg uit de veren om deel te nemen aan het ‘Blogbroederstripverhaal’ ofwel de WambertoTour.

Wamberto, de kleine vrolijke Braziliaan die onder andere bij Ajax speelde en zich onsterfelijk maakte door in een bekerfinale zich zo klein te maken dat de grensrechter hem over het hoofd zag waardoor Ajax de beker voor de neus van FC Utrecht mee kon kapen.

Nou, die Wamberto, die speelt nog steeds. Niet voor het geld, nee, gewoon omdat hij helemaal gek is op het spelletje! En dat spelletje wordt tegenwoordig gespeeld in de tweede klasse van het Belgische Amateurvoetbal, afdeling Antwerpen, bij de FC Heikant uit Berlaar, dat vlak bij Lier ligt.

De reis ontstond omdat onze blogvrienden van Kent u deze nog? de naam Wamberto noemden, Menno Pot (Balgevoel) opperde een bezoek, maar het plan dreigde een snelle dood te sterven, ware het niet dat de mannen van Voetblah het idee tijdig reanimeerde. Uiteindelijk zou een rijke verzameling voetbalbloggers meegaan, maar zoals zo vaak vielen een aantal af, maar die hebben spijt als haren op hun hoofd, want wat een mooie dag hebben we gehad!

Twee Hekkenhangers, Martijn Mureau en Gogme United waren er gelukkig wel bij en hebben er op hun eigen blog een verslag van gemaakt. En ook op Voetblah kun je van alles terugvinden over deze cult-voetbal-reis.

Onze mannen hebben ook prachtige foto’s gemaakt, kijk maar: Foto’s Martijn en Foto’s Gogme United.

Het volgende reisdoel is in het kader van de Rode Lantaarn. Iedereen is welkom!

In de Hekken Shop
In de Hekken Shop
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
Ook leuk om te lezen...
In de actualiteit

In den ban van Abe