In de actualiteit

Wachten op een kroketje

De nieuwe stadionlobby in Rotterdam heeft zijn uitwerking niet gemist. Vandaag laat directeur betaald voetbal Bert van Oostveen in De Telegraaf weten dat het Nederlands elftal na het ‘echec’ tegen Andorra tot nader order geen wedstrijden meer zal spelen in De Kuip.

Bert van Oostveen zegt in de krant dat De Kuip vroeger een schitterende voetbaltempel was, maar dat je van sentiment niet kunt leven. Fans en sponsoren zouden klagen en aangeven dat ze niet meer naar het stadion toe willen.

De directeur spreekt er schande van dat mensen een uur in de rij moeten staan voor een kroketje of dat ze omdat het regent met een regenjas aan moeten zitten. Dit soort primitieve omstandigheden zijn volgens van Oostveen niet meer nodig anno 2012. Omdat uit de tevredenheidsonderzoeken (zucht) blijkt dat bezoekers van Oranje niet meer naar De Kuip willen is het dus wat Oranje betreft afgelopen voor het stadion.

Op het pluche in Rotterdam zal men kirren van genot bij het lezen van de onzin van Bert, maar het lijkt ons duidelijk dat geen enkele echte voetbalsupporter zichzelf zal herkennen in dit verhaal. We weten allemaal dat voetbal een buitensport is en als je daar niet tegen kunt ga je maar een avondje in de schouwburg zitten. Als het halen van een kroket een prioriteit is bij een voetbalwedstrijd dan ben je ook duidelijk op de verkeerde plek.

Het is voor het voetbal te hopen dat dit soort stadionbezoekers heel snel oprot uit onze voetbalstadions, als je het in De Kuip al niet eens naar je zin hebt heb je gewoon geen ene reet te zoeken bij onze sport.

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  En toch is het pijnlijk...

  In de actualiteit

  Blijven zitten, Bert

  In de actualiteit

  De wave is voor clowns

  In de fotoreportages

  Oranje in de hekken!