Against Modern Football

Waan(zin) van de dag!

imagesEr zijn van die dingen, die geloof je gewoon niet. Het verhaal van de Willem II-supporters in Utrecht is zo’n voorbeeld, maar de verplichte buscombi voor Vitesse – Ajax in Emmen is ook zo’n onderwerp waarvan je je afvraagt wie dit verzint. De club uit Arnhem moet spelen in het kleine stadion in Emmen wegens de opbouw van een ander evenement in het grootste theater van Nederland. Vitesse kwam uiteindelijk met het stadion van Emmen als alternatieve locatie. Dit werd door KNVB goedgekeurd en zo leek Vitesse in een vol stadion met geel-zwarte supporters te gaan spelen. Dat de uitclub, Ajax in dit geval, een buscombi opgelegd krijgt, is helaas al eerder regel dan uitzondering.

De burgemeester van Emmen vond dat echter niet ver genoeg gaan en legde ook de Vitesse-supporters een combi op. Vitesse is tegen het besluit in beroep gegaan maar heeft tijdens dit beroep de mening van de burgervader niet kunnen veranderen. Ajax heeft ook een beroep aangetekend en heeft voor elkaar gekregen dat men dichter in de buurt van Emmen mag opstappen aangezien Ajax-supporters uit alle hoeken van Nederland komen. Omdat de ambtenaren hebben gekozen voor deze onzinnige regeling wordt deze kwartfinale van de Nederlandse beker gespeeld voor slechts 2200 man, waar er 8600 in hadden gekund. Nu leeft de beker sowieso niet erg in Nederland, maar als we er vervolgens ook nog eens alles aan doen om supporters weg te houden wordt het ook nooit wat!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %