In de actualiteit

Waalwijk, we komen niet

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Op 2 mei stond in Waalwijk de ‘kleine’ bekerfinale op het programma en die wedstrijd zou gaan tussen de beloftenelftallen van Feyenoord/Excelsior en AGOVV/Vitesse (vreemd al die samenvoegingen). Waar dit soort wedstrijden normaal gesproken in stilte voorbijgaan zou het dit jaar anders worden.

Maar liefst 3900 supporters van Feyenoord hadden een kaartje gekocht voor deze wedstrijd en waren van plan er een groot feest van te maken totdat burgemeester Nol Kleijngeld zijn naam eer aan deed door de wedstrijd te verbieden. Via de website van Vitesse laat Nol weten wat de redenen zijn voor het verbod:

“De veiligheidsrisico’s rondom deze wedstrijd zijn middels preventieve maatregelen niet afdoende te beperken. Bovendien zou het laten spelen van de wedstrijd hele hoge politiekosten met zich meebrengen. Deze aspecten zijn maatschappelijk gezien in deze tijd onverantwoord. Burgemeester Kleijngeld betreurt het dat hij deze maatregel heeft moeten nemen. “Ik zou deze maatregel niet nemen wanneer ik zeker zou weten dat het een groot feest wordt in en om het stadion in Waalwijk. Er zijn echter teveel signalen die de conclusie rechtvaardigen dat het spelen van deze finale voor de gemeente Waalwijk en de gemeenschap enkel nadelige gevolgen heeft”.

Op basis van wat voor signalen zo’n besluit dan te rechtvaardigen valt zullen we nooit weten. Als het op de behandeling van voetbalsupporters aankomt zijn vermoedens namelijk altijd genoeg om besluiten te nemen.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  Het seizoen 2019-2020

  Dit is de mooiste vuurwerkactie van het seizoen 2019-2020

  Dit was het weekend

  Dit was het weekend

  In de Boeken

  Verdwenen profclubs: testament voor de achtergebleven supporters

  In de Boeken

  Preview verdwenen profclubs: Hoe een steenrijke ondernemer AGOVV redt van de gemeente