Actueel

Waalwijk, we komen niet

Op 2 mei stond in Waalwijk de ‘kleine’ bekerfinale op het programma en die wedstrijd zou gaan tussen de beloftenelftallen van Feyenoord/Excelsior en AGOVV/Vitesse (vreemd al die samenvoegingen). Waar dit soort wedstrijden normaal gesproken in stilte voorbijgaan zou het dit jaar anders worden.

Maar liefst 3900 supporters van Feyenoord hadden een kaartje gekocht voor deze wedstrijd en waren van plan er een groot feest van te maken totdat burgemeester Nol Kleijngeld zijn naam eer aan deed door de wedstrijd te verbieden. Via de website van Vitesse laat Nol weten wat de redenen zijn voor het verbod:

“De veiligheidsrisico’s rondom deze wedstrijd zijn middels preventieve maatregelen niet afdoende te beperken. Bovendien zou het laten spelen van de wedstrijd hele hoge politiekosten met zich meebrengen. Deze aspecten zijn maatschappelijk gezien in deze tijd onverantwoord. Burgemeester Kleijngeld betreurt het dat hij deze maatregel heeft moeten nemen. “Ik zou deze maatregel niet nemen wanneer ik zeker zou weten dat het een groot feest wordt in en om het stadion in Waalwijk. Er zijn echter teveel signalen die de conclusie rechtvaardigen dat het spelen van deze finale voor de gemeente Waalwijk en de gemeenschap enkel nadelige gevolgen heeft”.

Op basis van wat voor signalen zo’n besluit dan te rechtvaardigen valt zullen we nooit weten. Als het op de behandeling van voetbalsupporters aankomt zijn vermoedens namelijk altijd genoeg om besluiten te nemen.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %