Against Modern Football

Vroeger was alles beter

futbol-moderno

Eén voor één druppelen de competitieschema’s  van de diverse buitenlandse liga’s binnen. Jarenlang was dit voor mij als groundhopper een heerlijke tijd; lekker puzzelen in de programma’s om te zien hoe je in een weekend zoveel mogelijk fraaie affiches kon proppen. Wekenlang was je daarna aan het voorbereiden: goedkoop hotelletje zoeken, paar stadionnetjes voor onderweg en je verdiepen in de clubhistorie en het competitieverloop. Die voorpret en het verheugen, dat was het leukst!

Sinds de commerciële TV-zenders de regie over het Europese profvoetbal hebben overgenomen is de planningspret verdwenen. Tegenwoordig wordt in veel landen de speelweek pas veertien dagen voor aftrap ingedeeld over het weekend.  Dan heb je best kans dat twee van de duels die jij wilt bezoeken op hetzelfde tijdstip vallen, of de één op vrijdag en de ander op maandag wordt geplaatst, terwijl je maar drie dagen vrij hebt. Je zit dus maanden in onzekerheid. Bovendien is er na de definitieve indeling nu ineens vreselijk haast geboden bij het in elkaar zetten van het dagprogramma, het reserveren van de tickets (wanneer je niet reeds achter het net vist) en het inlezen in de clubgeschiedenis.

Van arren moede ben ik maar gestopt met plannen. Ik vraag mijn vrouw binnenkort wel even welke weekenden ik weg kan, en plan die dan in onder de noemer “voetbalweekend“.  Twee weken voor vertrek maar eens zien waar de reis naar toe gaat…

Vroeger was alles beter.

Het is SALE op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Wees er snel bij, want op = altijd ook echt op!

Tom Bodde
Over de schrijver

Tom is een voetbalromanticus pur sang. De auteur van Confetti, Bier en Staanplaatsen en De Voetbalhel hopt al 20 jaar van stadion naar stadion. Tom is wars van commercie, anonieme arena's, volgevreten vedettes en geregisseerde sfeer, en bezoekt het liefst obscure clubs in Oost-Europa. Zijn nieuwe boek Van Letland tot de Langeleegte, met daarin 26 nieuwe groundhop-avonturen, is nu te bestellen in de webshop.
  Ook leuk om te lezen...
  Vergane Glorie

  Vergane glorie: toen Poznań nog in bloei stond

  GroundhoppingIn de actualiteit

  Slovan Bratislava na chaotische jaren weer terug in Europa!

  GroundhoppingIn de actualiteit

  Altona 93: voetbal een hinderlijke onderbreking

  Derby DaysIn de actualiteitIn de Boeken

  In de Boeken: Derby Days