Against Modern Football

Voetballer Valencia: Supporters? Boeien!

De tijd dat voetballers met hart en ziel voor hun club spelen is in veel gevallen al lang voorbij. Afgelopen week bewijst een Berghuis met zijn absurde uitspraken dat al. Ook het absurde juichen van Calvin Verdonk (FC Twente) tegen Sparta doet de wenkbrauwen fronzen. In plaats van totale euforie bij een doelpunt lijkt meneer in zijn eigen wereld te zitten. Zo ook in Valencia. 

Valencia

In Valencia aflopen week vindt een nog merkwaardiger incident plaats. Een Koreaans ventje staat vol bewondering met zo’n vervelend ‘mag-ik-je-shirt-bordje’ te wapperen naar zijn held. Nu zijn die bordjes natuurlijk erg vervelend en zouden deze per direct verboden moeten worden. Maar de reactie van Lee-Kang in, die op dat moment op de bank zit, is absurd. Hij kijkt het mannetje aan en negeert hem verder.

Zelfs zijn teamgenoten die hem erop attenderen wat aandacht aan hem te besteden, brengen de Koreaan niet op andere gedachten.

Meneer zit volledig in zijn eigen wereld. Vorig jaar liet notabene zijn eigen club nog zien hoe je wél met supporters omgaat. Een Valencia supporter had tientallen jaren een seizoenskaart in het prachtige Mestalla. Ook toen hij blind werd op latere leeftijd, bleef de supporter gaan. Simpelweg omdat hij de sfeer wilde blijven voelen. De club vond dit zo bijzonder, dat het na het overlijden van de man een standbeeld plaatste op het vaste stoeltje van de supporter.

 

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %