Against Modern Football

Voetbal is voor iedereen?

Dat in de Champions League de ticketprijzen de pan uitreizen is al wel langer bekend. Zo vergoedde Bayern de eigen supporters voor de tickets bij Arsenal-Bayern omdat het anders compleet onbetaalbaar werd. Uit eigen portemonnee betaalde de Duitse kampioen per kaartje dertig euro. Hoge prijzen is men in Spanje en Engeland wel gewend, in Duitsland beschouwt men fans nog iets minder als klanten om eens heerlijk uit te melken (jaja, de sfeer in de stadions is ook in Duitsland commercieel).

Barcelona weet met de prijzen voor de wedstrijd tegen Manchester City weer een nieuwe morele lijn te overschrijden. Betalen ‘normale’ supporters van City al liefst 77 pond voor een kaartje in het uitvak, voor mensen in een rolstoel is het al helemaal niet op te brengen. Wie in een rolstoel zit betaalt nog eens 20 pond extra, 97 pond moet er worden betaald per persoon. De club zou zich kapot moet schamen, maar zal in plaats daarvan ongetwijfeld zijn geld gaan tellen…

barcelona weelchair

(via de meesters van 11 Freunde)

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %