Against Modern Football

Voetbal is voor iedereen?

Dat in de Champions League de ticketprijzen de pan uitreizen is al wel langer bekend. Zo vergoedde Bayern de eigen supporters voor de tickets bij Arsenal-Bayern omdat het anders compleet onbetaalbaar werd. Uit eigen portemonnee betaalde de Duitse kampioen per kaartje dertig euro. Hoge prijzen is men in Spanje en Engeland wel gewend, in Duitsland beschouwt men fans nog iets minder als klanten om eens heerlijk uit te melken (jaja, de sfeer in de stadions is ook in Duitsland commercieel).

Barcelona weet met de prijzen voor de wedstrijd tegen Manchester City weer een nieuwe morele lijn te overschrijden. Betalen ‘normale’ supporters van City al liefst 77 pond voor een kaartje in het uitvak, voor mensen in een rolstoel is het al helemaal niet op te brengen. Wie in een rolstoel zit betaalt nog eens 20 pond extra, 97 pond moet er worden betaald per persoon. De club zou zich kapot moet schamen, maar zal in plaats daarvan ongetwijfeld zijn geld gaan tellen…

barcelona weelchair

(via de meesters van 11 Freunde)

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Wouter Schollema
Over de schrijver

Als kleine jongen geïnfecteerd met het Cambuur-virus. Een virus dat dat mensen lichtelijk cynisch maakt en doet beseffen dat het voetbalspelletje maar weinig voorstelt. Menig wedstrijd was het interessanter te kijken naar de tribunes dan het vertoonde spel. Als historicus werd zijn fascinatie voor oude stadions en andere vergane glorie versterkt. Beseft dat sommige veranderingen niet zijn tegen te gaan, maar zal altijd op zoek blijven gaan naar de ouderwetse voetbalbeleving.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Vincent Kompany pleit voor lagere kaartprijzen

  Columns

  Voetbal, het kan zo mooi zijn!

  In de fotoreportages

  Die Engelse gebaartjes

  In de fotoreportages

  Een rondje langs de velden (week 40)