Actueel

Voetbal moet weer leuk worden

xxl

Jarenlang waren wij, als fanatieke(re) voetbalsupporters roependen in de woestijn, maar na één politiestaking lijkt het kwartje te zijn gevallen in Den Haag. Voetbal moet weer een feest worden, een evenement waar je zonder gelul en met veel plezier heen kunt. Minister Van der Steur (Veiligheid en Justitie) kondigde aan dat het gedaan moet zijn onnodige veiligheidsmaatregelen en dat klinkt als muziek in onze oren!

Voetbalsupporters die geen kwaad in de zin hebben moeten niet meer kunnen lijden onder dat hele kleine percentage dat uit is op narigheid. Daarnaast zou de minister het een goed idee vinden om de combiregeling eens goed op de schop te gooien. De minister heeft afspraken gemaakt met de KNVB, Politie en OM over de manieren waarop voetbal weer een feest kan worden voor de goedwillenden.

Volgend jaar zal er ergens in de loop van het seizoen een proef starten bij minstens zes clubs om te kijken in hoeverre het mogelijk is om het voetbal te ontdoen van onnodige repressieve maatregelen. Zo zou er worden gekeken of het mogelijk is om een kaartje aan de kassa te kopen zonder clubcard. Dit zou voor heel veel clubs (met teruglopende aantallen seizoenkaarthouders) een geweldige manier zijn om de stadions vol te krijgen. Dat dit ook voor neutrale liefhebbers een fantastische optie zou zijn hoeven we jullie niet uit te leggen. Het uiteindelijke doel van de minister is om Nederland in 2020 toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal aan te kunnen bieden.

Zouden we na het jarenlange lijden onder Ivo Opstelten met Ard van der Steur dan eindelijk de juiste man op de juiste plaats hebben? We zouden het graag geloven, maar wachten het toch nog even af…

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %