Actueel

Dit was het weekend: Wel voetbal in Servië

In ‘dit was het weekend’ blikken we terug op het afgelopen voetbalweekend. We nemen je mee langs de velden en laten je de mooiste sfeeracties en pyro zien. Van onze eigen lage landen tot de meest bijzondere plaatsen op deze aardbodem.  

Vol jaloezie en verlangen keken we afgelopen weekend naar de Servische voetbalcompetitie. Bij de wedstrijden in de Superliga mogen sinds 1 juni namelijk weer supporters aanwezig zijn. Maar natuurlijk keken we niet alleen met jaloezie en verlangen naar de beelden uit Servië. Waar Wit-Rusland alle wedstrijden voor het oog van supporters bleef spelen, is Servië het eerste land waar er sinds de uitbraak van het coronavirus weer mensen naar de voetbalstadions mogen. Voor voetbalsupporters wereldwijd is dat een grote stap. En eerlijk is eerlijk, we komen graag in het land van ‘pivo’, mixed grills en pure voetbalbeleving.

FK Crvena Zvezda-FK Radnik Surdulica (4-1)

Afgelopen februari waren we er zelf nog met Away Days Voetbalreizen: Stadion Rajko Mitic, ook wel ‘Marakana’ genoemd. Waar de derby tegen Partizan Belgrado destijds werd ingeluid met vuurwerk, deden de supporters van Rode Ster dat afgelopen weekend weer. Ditmaal om te vieren dat ze weer naar hun stadion mochten, om naar hun eigen Crvena Zvezda te kijken. Er werd met 4-1 gewonnen van FK Radnik Surdulica.

Foto’s: Unterwegs-in-Sachen-Fussball

Foto’s: Beogradski lige u fudbalu 

FK Radnik Surdulica-FK Partizan (1-2)

FK Radnik Surdilica? Alweer? Ja, want we gaan toch ook even terug naar vorige week woensdag. Toen werd er alweer gevoetbald voor de Servische beker. Voor het oog van 500 uitsupporters won Partizan met 1-2. In totaal waren er 1.500 supporters aanwezig in het Gradski Stadion.

FK Indjija-FK Crvena Zvezda (1-2)

Ja, ook alweer Crvena Zvezda. Maar deze beelden willen we jullie niet onthouden. Want als we toch met de Servische beker bezig zijn kunnen we ook wel even terug naar vorige week dinsdag. Toen won Rode Ster Belgrado met 1-2 bij FK Indjija, voor het oog van 500 uitsupporters. In totaal waren er 1.100 supporters bij deze wedstrijd aanwezig.

Boy de Haan
Heeft een voorliefde voor kleine dorpsclubs, stokoude tribunes en bomvolle uitvakken. Hoopt dat kunstgras ooit in zijn geheel zal verdwijnen.

Reageren is niet mogelijk.

0 %