Actueel

Voetbal en Veiligheid

Gisteren presenteerde Bureau Beke een rapport met daarin een terugblik op drie jaar onderzoek door het Auditteam Voetbal en Veiligheid aangeboden aan ‘vriend’ van het voetbal Ivo Opstelten. De conclusies zijn duidelijk, het gaat best goed bij voetbalwedstrijden.  Het rapport van Beke schetst een helder beeld over het Nederlandse voetballandschap en laat zien dat het allemaal wel meevalt met dat schorriemorrie dat de Nederlandse tribunes bevolkt.

Op basis van de verhalen in de “echte” media en gezien de rare uitspraken over voetbalwetten die we met regelmaat voorbij zien komen zou je de conclusies van Beke zelfs opvallend kunnen noemen. Dat er in de media amper wordt gesproken is jammer, maar begrijpelijk. Grote schreeuwende koppen over hooligans en voetbalwetten (en Wes en Yo) doen het nu eenmaal beter dan berichten waaruit blijkt dat 98% van de stadionbezoekers zich altijd veilig voelt bij een wedstrijdbezoek.

Het hele rapport van Beke is te lezen door op de onderstaande afbeelding te klikken (rechtermuisknop voor download).

voetbal-veilgheid

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %