Actueel

Voetbal is een wintersport

De dagen worden korter en de temperatuur daalt langzamerhand onder het nulpunt. De handschoenen en shawls worden achter uit de kast gehaald en de schaatsliefhebbers speculeren alweer over een Elfstedentocht. Wij voetbalfans bereiden ons voor op ijskoude avonden in knusse voetbalstadions.

12

Negentig minuten schreeuwen en springen om maar warm te blijven. De sneeuw valt voor het kunstlicht van de vier lichtmasten langs en de onderste rijen van de tribune zijn leeg. Trillende handen houden plastic bekers bier vast en een slechte wedstrijd wordt op een haast onbespeelbaar veld gespeeld. De hardwerkende spelers met korte mouwen en zonder handschoenen terwijl bij de mooi weer voetballers haast elk lichaamsdeel is bedekt. Een oranje bal wordt hoog in de tribune geschoten en fungeert als vermaak voor de supporters. De sfeer op tribune is geweldig en de kou lijkt voor verbroedering te zorgen. De achterhoede speelt de bal rond, tot grote ergernis van de keeper die zielsalleen zichzelf warm probeert te houden door middel van enkele spurts van penaltystip tot doel. In de rust maakt het frituur overuren en het fluitsignaal voor de tweede helft heeft al geklonken als tientallen mensen nog in de rij staan. De wedstrijd lijkt uit te lopen op een nul nul gelijkspel als juist de linksback ineens van buiten de zestien schiet. De bal verandert via een verdediger van richting en rolt tergend langzaam over de amper zichtbare doellijn. De keeper op het verkeerde been en de supporters lijken in slowmotion over elkaar heen te vallen. De spelers worden onthaalt alsof de cup is gewonnen en ook de meegereisde supporters van de tegenstander ontvangen een warm applaus. Snel lopen ze richting bus zodat ze nog voor middernacht in hun stamcafé de warmte kunnen opzoeken. Ja, voetbal is een wintersport!

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %