Against Modern Football

Voetbal, een cultureel evenement

doctor evil

We worden moe van Sepp Blatter, maar zijn hem ook wel weer een beetje dankbaar dat hij ons keer op een keer een reden geeft om hem af te zeiken.

Tijdens een borrel waarbij ome Sepp een of andere nietszeggende erepenning in ontvangst mocht nemen ging Blatter in op de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen en de dieper liggende oorzaken van dit soort zaken.

‘Bijzonder treurig. Maar voetbal is net als het echte leven, het weerspiegelt onze maatschappij. Voetbal neemt niet alleen de goede dingen van de wereld, ook de slechte. Nu moet er gekeken worden wat we kunnen doen opdat zo’n scenario zich niet herhaalt.’

Onder die slechte dingen rekent Blatter, die zelf graag een glas wijn drinkt, ook alcohol en tabak in de stadions. ‘Als we sport en voetbal als een cultureel evenement willen beschouwen, moet alle alcohol en tabak uit het stadion. In de opera of het theater zie ik toch ook niemand roken of drinken?’

Gek hoe dat werkt eigenlijk. Drie asociale teringlijers schoppen een onschuldige man dood en uiteindelijk is dat allemaal te danken aan de bierdrinkende, rokende en kut roepende voetbalsupporter. Scherp die voetbalwetten dus maar aan, leg alle genotsmiddelen aan banden en maak van voetbal maar een cultureel evenement. Het zal allemaal vast helpen.

(Bron: AD.nl)

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  Columns

  WK Voetbal XL. We zijn er weer bij!

  In de videotheek

  Vangen Sepp!

  In de actualiteit

  HOERA! De Boef is weg!

  Against Modern Football

  Men dronk een glas...