In de videotheek

Verona ontploft na promotie Hellas Verona

Donderdag 18 mei speelde Hellas Verona gelijk in de uitwedstrijd tegen Cesena. Door het gelijkspel eindigde de club als tweede in de Serie B. Dit betekende een rechtstreekse promotie naar de Serie A. De hoogste divisie van Italië waar ze het seizoen ervoor uit degradeerden.

De spanning liep de dagen voor de wedstrijd hoog op. Hellas Verona stond 2 punten voor op nummer 3 Frosinone, maar met een beter doelsaldo. De nummer 3 in de Serie B is gedoemd tot Play Offs met de nummer 4 t/m 8. Behalve als de nummer 3 op de ranglijst 10 punten of meer heeft, dan zijn er geen Play Offs. Dan is er ook rechtstreeks promotie naar de Serie A. De 3 onderste clubs uit de Serie A degraderen overigens rechtstreeks.

De stad Verona werkte graag aan een eventueel feestje mee. Voor het stadhuis, naast de Romeinse gladiatoren Arena, werd een groot tv-scherm geplaatst waar duizenden fans alles konden volgen. De spelers zelf werden aangemoedigd door 4116 tifosi in het uitvak.

Na het laatste fluitsignaal was duidelijk dat Hellas Verona terug in de Serie A is en barstte het feest los in het stadion en in de stad. De spelers keerden na feest gevierd te hebben op het veld, snel terug naar Verona, om daar nog even door te feesten. Dit alles leverde geweldige beelden op.

De nieuwe collectie van PGWEAR is nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk voor Nederland en België. Gratis verzending vanaf 50 euro!

Mark Boninsegna
Over de schrijver

Mark Boninsegna is vanaf zijn geboorte Feyenoordsupporter. Het was dat, of te vondeling gelegd worden. Heeft sinds 20 jaar een seizoenkaart en gaat minimaal één keer per jaar naar zijn favoriete Italiaanse club Hellas Verona. Hij heeft een zwak voor oude stadions waar “de pijn” vanaf straalt. Verder is hij gemeentedichter van Lansingerland en poëzieambassadeur van bibliotheek Oostland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Parma is uit de as herrezen!

  Derby DaysGroundhopping

  Derby della Scala: Hellas Verona - Chievo Verona

  In de actualiteit

  Lege Curva Sud bij Juventus - Genoa

  Groundhopping

  Coppa Italia: Spezia - Reggiana