Actueel

Verlossing voor Leeds?

leeds fans united

Tof nieuws uit Leeds. Eigenaar Massimo Cellino, die op zijn zachtst gezegd niet echt populair is bij de supporters, heeft uit het niets een groep supporters de mogelijkheid geboden om de club over te nemen. De supporters die verenigd zijn onder de naam Leeds Fans United azen al tijden op een meerderheidsaandeel in de eigen club omdat ze het zat zijn dat er nog maar weinig over is van de ooit zo roemruchte club.

Tijdens de verloren thuiswedstrijd tegen Blackburn Rovers bereikte de spanningen tussen de eigenaar en supporters een nieuw dieptepunt toen de 19.000 aanwezige fans op Elland Road massaal spreekkoren aanhieven om zijn vertrek te eisen.

De controversiële voorzitter laat inmiddels een spoor van vernieling achter in Leeds, zo ontsloeg hij niet alleen al vijf trainers in achttien maanden, maar staat hij ook doorlopend in de rechtbank om financiële wanprestaties te verantwoorden. Daarnaast staat hij op het punt om tot juni volgend jaar te worden geschorst voor deze zaken.

Cellino zou nu akkoord zijn met een overname door de fans. Tegenover de BBC was hij duidelijk over zijn intenties: “Ik verkoop de club 100% zeker aan de fans als zij dat willen. Zij zijn het enige van waarde dat deze club heeft.”

Of hij zijn woorden helemaal na zal komen is moeilijk in te schatten, maar het zou voor de supporters van deze voormalige grootmacht een zegen zijn als er voorgoed een einde zou komen aan de buitenlandse speculanten die club al heel lang aan het afbreken zijn.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %