Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

Oost-EuropaVergane Glorie

Vergane Glorie: Poladistadion

FC Rustavi speelt tegenwoordig zijn thuiswedstrijden op één of ander kunstgrasveld van de Georgische academie. Een modern complex op een braak liggend terrein met op een afstandje enkele grauwe Oostblokflats. Een stadion is het niet, slechts één van de trainingsvelden met een tijdelijke tribune. De omgekeerde wereld ten opzichte van het Poladistadion. Een prachtig stadion met ruim tienduizend plaatsen.

Volgens de moderne richtlijnen zou het stadion niet meer voldoen. Gebouwd in 1948 met nog een upgrade in 1985. Her en der is het verval goed te zien, maar het doet niet onder aan mening stadion in Oost-Europa. De geweldige muur boven de tribune op de lange zijde geeft het stadion zijn eigen identiteit. De poort met de grote voetbal maakt het af.

Wedstrijden in Georgië worden slechts bezocht door enkele honderden supporters. Een groot stadion kan dan een dure onderneming zijn. Het land heeft samen meet Azerbeidzjan een inschrijving gedaan om het EK van 2020 te organiseren. Het Poladistadion staat op de lijst om in te voetballen. De UEFA heeft echter anders besloten. De toekomst is nu ongewis. Gelukkig heb ik kunnen genieten van deze heerlijke authentieke ground wat voetbal ademt mooi gekleurd door de ondergaande zon.

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

De Twaalfde Man
Over de schrijver

Pure passie! Liefhebber van het spelletje en dan vooral wat er rond het voetbalveld gebeurt. Vertoeft het liefst tussen de fanatiekelingen voor de ultieme belevenis om daarnaast de passie op de gevoelige plaat vast te kunnen leggen. Gek van authentieke voetbalcultuur, oude stadions en heeft een zwak voor de Balkan. Heeft als doel om voetbal in alle Europese landen te hebben gekeken. Is te volgen op zijn eigen Facebook pagina. Werd door Panenka Magazine als “derby-specialist” betiteld.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteitPolenVergane Glorie

  Vergane Glorie: Stadion na Krzemionkach

  SloveniëVergane Glorie

  Vergane Glorie: Stadion Bežigrad

  Vergane Glorie

  Vergane Glorie: AGOVV Apeldoorn, Veluws Trots

  Vergane Glorie

  Vergane Glorie: Voetbalmonument Het Drie Lindenstadion