De duur van een, door de KNVB opgelegd, stadionverbod kan worden verdubbeld wanneer de verweten feiten zich hebben gericht tegen een officieel betrokken functionaris zoals een politieagent, steward of EHBO’er. Dat deze regel niet altijd rechtvaardig wordt toegepast ondervonden twee supporters van NEC na de uitwedstrijd bij MVV in januari 2020.

Verdubbeling stadionverbod

Na de wedstrijd was er buiten het uitvak sprake van een situatie waarbij over en weer werd geprovoceerd. Hierbij was een persoon betrokken die later een politieagent bleek te zijn. Tijdens de provocatie was deze persoon echter niet herkenbaar als agent en heeft hij zich niet als zodanig gelegitimeerd. Toch kregen beide betrokkenen een verdubbeld stadionverbod opgelegd voor het provoceren van een bij het voetbal betrokken functionaris.

Deze NEC-supporters riepen de hulp van CAPO Rechtshulp in om zich tegen deze onrechtvaardige verdubbeling te verweren. Het mag immers nooit zo zijn dat een supporter wordt bestraft voor een feit waarvan hij niet kan weten dat hij het pleegt. De zaak hebben we natuurlijk gewonnen en de verdubbeling is, volkomen terecht, kwijtgescholden!

Ben jij ook tegen een voetbalgerelateerde maatregel aangelopen en ben je hierbij opzoek naar juridische ondersteuning? Neem dan nu contact met ons op via [email protected] of 06-57947411!

Stefan van Leeuwen
Liefhebber van de supporterscultuur, regelmatig te vinden met camera op de tribunes in binnen- en buitenland.

    Ook leuk om te lezen

    Reageren is niet mogelijk.