Keuken Kampioen Divisie

De Rat: verboden om billen te laten zien

Er zijn heel wat manieren om een statement te maken tegen scheidsrechter of tegenstander. We kennen de oeroude gebalde vuist, de middelvinger en de “wanker beweging”. Deze uitingen zijn vaak ondoordacht en nutteloos. Tijdens de wedstrijd tussen Getafe en Atlético Madrid liet een supporter zijn kont zien op het moment dat Diego Costa aanlegde voor een penalty. Deze wat vreemde gewaarwording bleek uiterst effectief. Keeper Codina van Getafe stopte de penalty.

Eerder dit seizoen toen NAC Breda – Ajax plaatsvond liet een supporter van de thuisclub zijn achterwerk aan een vol uitvak zien. Een zeer oplettende steward zag dit en gaf het voorval door aan de club. Gevolg: Een heus stadionverbod. Want ja, wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten.

Na een gesprek tussen de club en de supporter werd zijn stadionverbod gelukkig toch ingetrokken. Fanzine De Rat speelde in op het voorval en maakte waarschuwingsstickers.

kont

In België kom je wat minder snel weg met het “moonen”. Na wat provocaties van supporters van Club Brugge liet een Anderlechtfan vorig jaar zijn blote kont zien. Ook hier werd een eerder gegeven stadionverbod ingetrokken maar een werkstraf bleef staan. Patrick V, zoals deze crimineel in de media werd genoemd toonde spijt.

In Duitsland maakten ze het helemaal bont. Ondanks het doelpuntloze gelijkspel tegen Hoffenheim in 2011 wisten twee supporters toch te scoren. Het uitvak bleek een mooie locatie voor het bedrijven van de liefde. Ook hier was een steward oplettend en het gevolg was een boete voor openbare zedenschennis.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %