Against Modern FootballIn de videotheek

Vamos Carboneros

C.A. Peñarol (bijnaam: Manyas Carboneros = de koolmijners) bereikte deze week de finale van de Copa Libertadores en de basis voor die overwinning werd gelegd in de thuiswedstrijd tegen Velez Sarsfield.

Bij het zien van de beelden schiet bij ons paragraaf 2.4 van het ‘Beleidskader Voetbal en schijnheiligheid Veiligheid‘ meteen door het hoofd:

2.4 Vuurwerk
Uit veiligheidsoverwegingen moet het ongeorganiseerd afsteken van vuurwerk in en rond het stadion worden voorkomen. In en rond het stadion mogen supporters geen vuurwerk in hun bezit hebben. De KNVB heeft richtlijnen hierover opgenomen in het Handboek Veiligheid. De bvo is verantwoordelijk voor een strikte fouillering van de supporters. Het is de bvo formeel toegestaan vuurwerk in het stadion af te steken. Maar dan moet het gaan om professioneel vuurwerk, afgestoken door een professionele instantie. Ook moet de bvo de hiervoor de benodigde vergunningen hebben verkregen. Het afsteken van vuurwerk door supporters blijft verboden. De politie hanteert een zero-tolerance beleid tegen supporters die buiten het stadion vuurwerk afsteken.

De volgende maatregelen kunnen worden genomen tegen supporters die – in of buiten het stadion – toch vuurwerk bij zich hebben:
• betrokken (groep van) supporters wordt toegang tot stadion geweigerd en het vuurwerk wordt in beslag genomen;
• betrokken (groep van) supporters worden verwijderd uit het stadion, het vuurwerk wordt in beslag genomen, supporters worden overgedragen aan de politie;
• opleggen civielrechtelijk stadionverbod.

Tsja.

Martijn Benjamin
Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden vooral naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van 072DESIGN en PGWEAR Nederland.

Reageren is niet mogelijk.

0 %