In de actualiteit

Vaarwel, ‘Krommedijk’!

De kogel lijkt nu dan eindelijk door de Dordrechtse kerk; de gemeente aldaar heeft vandaag beloofd mee te gaan werken aan een nieuw stadion voor de plaatselijke FC. Dat meldt RTV Rijnmond. Eigenlijk enorm zonde, want de ‘Krommedijk’ is één van de weinige nostalgische stadions die het Nederlandse voetbal nog bezit, maar toch zullen de Dordtse fans er niet rouwig om zijn. Sterker nog: de gemeentelijke steun komt zelfs voort uit acties van de FC Dordrecht-supporters. Onder het mom van ‘Red Onze Club’ doen zij namelijk hun uiterste best om hun club weer financieel gezond te krijgen en om FC Dordrecht uiteindelijk weer naar een hoger plan te tillen. Zij weten namelijk ook maar al te goed dat het ruiken aan de Eredivisie anders slechts incidenteel zal zijn. Via hun officiële Facebook-pagina brengen de oprichters dan ook naar buiten enorm verheugd te zijn met dit goede nieuws: “Wij stoppen er dus nu mee, onze taak is volbracht. De club ken het nu eindelijk zelf afmaken.”

Toch zal het voor de ‘Schapenkoppen’ moeilijk zijn om definitief afscheid te gaan nemen van hún ‘Krommedijk’. Een precieze datum voor de opening van het nieuwe stadion is vooralsnog niet bekend en dus zal FC Dordrecht in ieder geval volgend seizoen zijn wedstrijden nog in het GN Bouw Stadion afleggen. Ideaal dus voor degene, die dit stadion nog nooit van dichtbij zagen. Het is namelijk een stukje Nederlandse voetbalcultuur, waar je U tegen zegt.

krommedijk

(Foto via richardvanhoek.com)

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Pitchhitter
Over de schrijver

Pitchhitter (Mark) is niet bepaald fan van het moderne voetbal. Om de vele regels rondom het voetbal in Nederland hopt hij dan ook regelmatig naar het buitenland. Via @Pitchhitterfc is hij op Twitter te volgen.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteitIn de fotoreportagesIn de Toto divisie

  Spandoek FC Dordrecht: geen hekkenhangen, maar een tifo

  Het seizoen vanIn de actualiteit

  Het seizoen van: FC Dordrecht

  In de Boeken

  Een seizoen met de Schapenkoppen

  In de fotoreportages

  Wat een ontlading!