In de actualiteit

Uitwedstrijden in Nederland anno 2011

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Dat vroeger alles beter was is natuurlijk het stokpaardje van de oudere generatie. Vaak overdreven, maar op supportersgebied vaak zeer treffend. Genieten geblazen als deze ‘ouwetjes’ die heerlijke reisverslagen voor de 10e keer vertellen. Je hebt ze allemaal gehoord, maar het blijft schitterend. Met 20 man de trein in, slechts 5 hebben er een kaartje en als de conducteur dan komt allemaal elkaar aanwijzen, een enorme stoelendans organiseren in de coupé, en die arme conducteur vol vertwijfeling achterlaten wie nu wel een kaart hadden en wie niet.

Deze verhalen zijn met name zo mooi omdat het voor de jongere generatie supporters nog amper herkenbaar is. Uitkaarten, verplichte vervoersregelingen, het haalt de lol er voor de meesten al snel vanaf. Duidelijk terug te zien in de bezoekersaantallen, deze zijn voor uitsupporters de afgelopen jaren alleen maar gedaald. Onwijs zonde natuurlijk want een bomvol uitvak hoort er bij. De verbale strijd op de tribunes kan alleen gestreden worden als er ook een leuke groep uitsupporters bij zijn. Uiteraard zijn die vervoersregelingen en uitkaarten toentertijd niet voor niets in het leven geroepen. Maar, men draaft nu wel erg ver door. Waar een uitwedstrijd garant stond voor een dagje avontuur, is het nu een minutieus uitgestippeld reisplan. Gelukkig wordt er inmiddels gesproken over een versoepeling van deze regelingen. Dat we echter nog lang niet zo ver zijn blijkt bijvoorbeeld uit de “infomail” die Feyenoord supporters hebben ontvangen voor de uitwedstrijd van a.s. zondag tegen AZ. Regeltjes, regeltjes, regeltjes. Klik op lees meer en huiver…

Je ontvangt deze infomail omdat je een kaart hebt gekocht voor bovenstaande wedstrijd. Dit bericht bevat belangrijke informatie met betrekking tot het bezoeken van deze wedstrijd. Genoemde instructies zijn het gevolg van afspraken die zijn gemaakt met de ontvangende club en gemeente. Ze zijn dus bindend en dienen door alle supporters van Feyenoord die deze wedstrijd bezoeken strikt te worden opgevolgd.

Vervoersregeling
Voor deze wedstrijd geldt een vrij-vervoersregeling, waaraan door de Gemeente Alkmaar een aantal voorwaarden is verbonden. Om deze reden wordt ook wel gesproken van een zogenoemde autocombi. De beperkingen zijn:

 • Tussen 11.15 en 12.00 uur kun je een parkeerkaart afhalen bij parkeerplaats Twaalfmaat langs de A9.
 • Omdat we slechts kunnen beschikken over 200 parkeerplaatsen wordt alleen een parkeerkaart verstrekt aan bestuurders van voertuigen waarin zich minimaal drie supporters met een voucher voor deze wedstrijd bevinden.
 • Je bent verplicht om de route te volgen die op de parkeerkaart vermeld staat. Het is niet toegestaan om je naar andere plaatsen in Alkmaar te begeven.
 • Met de door Feyenoord verstrekte parkeerkaart krijg je toegang tot een speciale parkeerplaats.
 • Alleen via de voor Feyenoord-supporters gereserveerde parkeerplaats is het mogelijk om toegang tot het bezoekersvak te krijgen. De parkeerplaats is uiteraard alleen per auto bereikbaar.

Vrijwillige buscombi
Als je een kaart voor de vrijwillige buscombi hebt gereserveerd, dien je uiterlijk om 10.00 uur aanwezig te zijn. De bus vertrekt om 10.15 uur vanaf de parkeerplaats nabij het Maasgebouw. Deze busreis wordt uitgevoerd onder verantwoordelijkheid en begeleiding van de Feyenoord Supportersvereniging. Voor informatie kun je bellen met 010-4325126.

Scannen en omwisselen
Voor de ingang van het bezoekersvak word je uitkaart gescand en ontvang je in ruil voor je voucher een toegangskaart voor de wedstrijd.

Toegang stadion

Het stadion van AZ kent een automatische toegangscontrole. Wanneer je je kaart bij de lezer houdt, krijg je toegang tot de tourniquets.

Fouillering

Na de toegangscontrole word je gefouilleerd door stewards van AZ.

Alleen toegang met je eigen uitkaart

Je hebt alleen toegang tot het stadion op vertoon van je eigen en persoonsgebonden uitkaart. Het is absoluut niet toegestaan je uitkaart of aangekochte voucher uit te lenen. Wanneer een andere supporter dan de houder van de uitkaart toegang tot het stadion tracht te verkrijgen, zal geen toegang of restitutie worden verleend. Bovendien zal de betreffende uitkaart worden ingenomen en zonder nader bericht worden omgezet naar een reguliere seizoenkaart. Opgebouwde rechten (punten) gaan verloren.

Horeca
In het stadion kunnen drank en etenswaren tegen contante betaling worden gekocht. In het stadion zijn geen alcoholhoudende dranken verkrijgbaar.

Vlaggen, spandoeken en andere uitingen

Vlaggen en spandoeken dienen te voldoen aan de richtlijnen die hiervoor gelden. Alle uitingen groter dan twee meter dienen brandveilig dan wel brandvertragend te zijn. Voor het meebrengen van uitingen vanaf vijf meter dient vooraf toestemming gevraagd te worden. Dit kan via de Afdeling Supporterszaken van Feyenoord. Reclameborden en vakaanduidingen dienen vrij gehouden te worden.

Cameratoezicht

Via het CCTV-systeem van het stadion wordt cameratoezicht toegepast. Daarnaast houdt Feyenoord met een eigen camerasysteem continu toezicht op het bezoekersvak.

Camerabeleid

Het meenemen van professionele foto- of filmapparatuur is niet toegestaan.

Ophouding

Na afloop van de wedstrijd zul je enige tijd in het bezoekersvak worden opgehouden. Tijdens deze ophouding zal de politie de omgeving van het stadion vrij maken om een snel vertrek te kunnen garanderen.

Terugreis

Zodra het bezoekersvak geopend is, dien je zo snel mogelijk naar je voertuig te gaan. Pas wanneer iedereen in de auto of bus zit kunnen de hekken van de parkeerplaats geopend worden. Mocht dit onverhoopt wat langer duren dan gepland, wacht dan svp geduldig af.

Regels
Ook op het bezoek van uitwedstrijden zijn de Gedragsregels van Feyenoord, alsmede het Reglement van orde van de KNVB van toepassing.

Begeleiding

Vanuit Feyenoord wordt de regeling begeleid met stewards. Instructies en aanwijzingen van stewards dienen strikt en zonder enig voorbehoud te worden opgevolgd. In en rond het stadion is ook een aantal mensen van de Voetbaleenheid van de Politie Rotterdam Rijnmond aanwezig.

Overige medewerkers

In en rond het bezoekersvak zijn tevens de Coördinator Supporterszaken en Fancoach(es) van Feyenoord aanwezig. Je kunt uiteraard altijd bij hen terecht met eventuele vragen of opmerkingen over de regeling of over Feyenoord in het algemeen.

Vragen of opmerkingen?

Wanneer je naar aanleiding van deze wedstrijd vragen of opmerkingen hebt kun je deze kenbaar maken via Feyenoord Service & Tickets, bereikbaar via 0900-1908 of www.feyenoord.nl/service.
Feyenoord rekent ook bij deze wedstrijd weer op je positieve support en wenst je een plezierige en succesvolle voetbalmiddag.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  Against Modern Football

  Combi voor Buitenlanders

  In de actualiteit

  Schokkend onderzoek verplichte combi's

  Columns

  Lola

  In de actualiteit

  Vrij vervoer blijft schaars in autocombiland