Voetbal in Italië

Uitgelicht: SS Cavese 1919

In uitgelicht zetten wij iedere week een club en haar supportersscene in de spotlights. Gedurende het jaar 2018 zullen wij iedere twee weken op donderdag een nieuwe club aan de orde stellen. Deze week is het Italiaanse SS Cavese 1919 aan de beurt, een club welke vrijwel alleen bekend is vanwege haar supporters.

SS Cavese 1919 komt momenteel uit in de Italiaanse Serie D. In 1984 kwam Cavese voor het laatst uit op het tweede niveau van Italië. Cavese speelt haar thuiswedstrijden in Stadio Simonetta Lamberti, het stadion biedt plaats aan 7000 toeschouwers (verschillende kanalen melden een verschillende capaciteit). Het stadion ligt in de gemeente Cava de’ Tirreni, hier wonen ruim 50.000 Cavesi. Een gemiddelde thuiswedstrijd wordt dit jaar door circa 1400 Cavesi bezocht, waarvan het grootste deel plaats neemt op de Curva Sud.

Op de Curva Sud nemen de Ultras van Cavese plaats, welke faam hebben gekregen door de Dale Cavese. In 2005 introduceren de ultras van Cavese het populaire lied in Europa. In Zuid-Amerika werd Dale al een tijd gezongen door de fans van Boca Juniors: de Dale Boca. De melodie is afkomstig van Hugo Blanco, een artiest uit Venezuela. Bureau sport bracht de geschiedenis van de populaire melodie prachtig in beeld.

Het onderstaande filmpje, waarin de Curva Sud van Cavese de Dale Cavese ten gehoren brengt, is al ruim vier miljoen keer bekeken.

Dit is een verhaal uit de serie Uitgelicht. Klik hier voor alle verhalen van deze serie.

David Schulpen
Mijn naam is David Schulpen, ik ben student aan de Universiteit van Tilburg. In het weekend ben ik in mijn geboortestad: Sittard. Een van de hoofdredenen hiervan is, is dat ik sinds mijn elfde iedere thuiswedstrijd te vinden ben op de ‘terraces’ van Fortuna Sittard, waar ik fanatiek mijn clubje nao veure schreeuw.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %