Voetbal in Italië

Uitgelicht: Benevento Calcio

In uitgelicht zetten wij een club en haar supportersscene in de spotlights. Gedurende het jaar 2018 zullen wij iedere twee weken op donderdag een nieuwe club aan de orde stellen. Deze week is het Italiaanse Benevento Calcio aan de beurt, een debutant in de Serie A.

In 2016 wist het relatief onbekende Benevento Calcio promotie naar de Serie B te bewerkstelligen. Het seizoen in de Serie B duurde maar één jaar, niet omdat de ploeg degradeerde, maar de ploeg wist direct te promoveren naar de Serie A. Momenteel staat Benevento stijf onderaan in de Serie A. De club zal zeer waarschijnlijk volgend seizoen weer spelen in de Serie B. De eerste veertien wedstrijden in de Serie A werden verloren. Het eerste punt werd gepakt tegen AC Milaan. En op wat voor wijze. In de 95ste !! minuut kopte de doelman Benevento op gelijke hoogte. Aanschouw de beelden van het bijzondere moment.

Opvallend logo

Opvallend aan de club in het logo. Midden in het rood-geel gestreepte logo wordt een heks afgebeeld, refererend naar de bijnaam van de club: the Stregoni, Italiaans voor de heksen. De bijnaam is afkomstig van de dertiende-eeuwse legende: Witches of Benevento. De fanatieke aanhang van Benevento Calcio neemt plaats op de Curva Sud. De ultras blijven ongeacht de uitzichtloze positie in de Serie A trouw achter de club staan. De Curva Sud oogt typisch Italiaans en dat levert vaak heerlijke plaatjes op.

Momenteel lijken Benevento en haar supporters bezig te zijn aan haar (voorlopig) laatste maanden in de Serie A. We hopen dat de supporters nog mogen genieten van de laatste maanden van het sprookje.

Dit is een verhaal uit de serie Uitgelicht. Klik hier voor alle verhalen van deze serie.

David Schulpen
Mijn naam is David Schulpen, ik ben student aan de Universiteit van Tilburg. In het weekend ben ik in mijn geboortestad: Sittard. Een van de hoofdredenen hiervan is, is dat ik sinds mijn elfde iedere thuiswedstrijd te vinden ben op de ‘terraces’ van Fortuna Sittard, waar ik fanatiek mijn clubje nao veure schreeuw.

    Reageren is niet mogelijk.

    0 %