Actueel

Uit protest naar de kleine buurjongen

12

De supporters van Blackpool hebben het op dit moment niet makkelijk. De eigenaar gedraagt zich als een dictator en stopt geen enkele cent in de club. Sterker nog, de beste spelers worden verkocht en als er al vervangers worden gehaald dan zijn die van een bedenkelijk niveau. Het gevolg? Een kansloze laatste plek en een degradatie naar de League One.

De fans willen dan ook niets liever dat de eigenaar vertrekt. De beste oplossing zou natuurlijk zijn dat de club verkocht wordt aan de Supporters’ Trust en daardoor in handen komt van de fans. Maar voorlopig zit dit er nog niet in, dus zijn ze aangewezen op het houden van protestmarsen en het tijdens de wedstrijden het vertrek van de eigenaar te eisen.

Zaterdag 20 maart hielden ze echter wel een heel bijzondere vorm van protest. In plaats van hun eigen club te zien spelen, gingen ze op bezoek bij de kleine buurjongen: AFC Blackpool. Deze club komt uit op het negende niveau van Engeland en kan elke cent goed gebruiken. Door de plotselinge komst van ruim 500 Blackpool fans, kreeg de club ineens 15x de normale entreegelden binnen. Geld dat goed gebruikt kan worden en deels ook teruggegeven zal worden aan de stad door de plaatselijke jeugd trainingen te geven.

Dat is een heel verschil met de steenrijke Karl Oyston (geschat vermogen 120 miljoen euro), die alleen maar kan graaien.

In de Hekken
In de Hekken brengt vanaf 2010 een doorlopende ode aan de voetbalsupporter, en is sinds die tijd één van de grootste websites voor (fanatieke) voetbalsupporters in Nederland en België.

Reageren is niet mogelijk.

0 %