In de actualiteit

Uit in eigen stadion

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

Bizarre taferelen vorige week in Denemarken. Supporters van Brøndby IF waren alleen welkom bij de wedstrijd tegen FC Kopenhagen als ze een kind van onder de 12 meenamen. Hierbij moesten ze dan ook nog aantonen dat het kind in kwestie wel hun eigen kind was (een koter van de straat plukken was er niet bij dus). Deze maatregel is door de clubleidingen en politie bedacht als antwoord op het aanhoudende geweld tussen de harde kernen van beide clubs.

Omdat de mannen van Brøndby de wedstrijd toch wilden zien besloten ze een groot scherm in het eigen stadion neer te zetten. Ondanks dat de maatregelen van bovenaf werden opgelegd kwamen de spelers voor het vertrek richting het stadion van de aartsvijand afscheid nemen van de fans. Na afloop van de 1-1 kwamen de spelers terug, kregen een heldenonthaal en staken ze zelfs hier en daar nog een fakkeltje af.

Of de problemen tussen beide supportersgroepen tot het verleden behoren na deze maatregelen? Wij denken zomaar van niet.


Uiteraard ook nog wat bewegend beeld van de vreemde dag:

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  Derby DaysIn de actualiteit

  Battle of the Bridge: Kopenhagen - Malmö

  Derby Days

  Slag om Kopenhagen

  Derby Days

  Slaget om København: Sektion 12, Carlsberg en de Italiaan uit Napels

  In de videotheek

  FC Kopenhagen op bezoek in Leicester