Actie: De hele maand mei geen verzendkosten in onze shop!

In de fotoreportages

Twintig jaar later

Nadat Eindhoven kampioen was geworden in 1954 en het betaalde voetbal haar intrede deed ging het hard bergaf met de club. In 1969 degradeerden de Eindhovenaren naar de Tweede Divisie en in 1973 kon de gemeente ternauwernood voorkomen dat de club zou ophouden te bestaan. De sportieve wraak volgde in 1975, Eindhoven versloeg FC Groningen in de nacompetitie en keerde daarmee terug naar het hoogste niveau. Hoe ze dat vierden in die tijd? Met een veldbestorming natuurlijk!

(Maximus, dank!)

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Support ons daar om alle banners van de website af te krijgen! Nu gratis verzending tot eind mei!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de geschiedenisboeken

  In De Geschiedenisboeken: ADO Europa in!

  In de Boeken

  Cupkoorts FC Groningen: de droom van elke supporter

  In de Boeken

  Preview Cupkoorts: de Z-side blowt chauffeur onwel

  In de actualiteit

  Start de normalisatie: Groningen geeft willekeurig stadionverboden, statement ultras