In de fotoreportages

Twintig jaar later

Nadat Eindhoven kampioen was geworden in 1954 en het betaalde voetbal haar intrede deed ging het hard bergaf met de club. In 1969 degradeerden de Eindhovenaren naar de Tweede Divisie en in 1973 kon de gemeente ternauwernood voorkomen dat de club zou ophouden te bestaan. De sportieve wraak volgde in 1975, Eindhoven versloeg FC Groningen in de nacompetitie en keerde daarmee terug naar het hoogste niveau. Hoe ze dat vierden in die tijd? Met een veldbestorming natuurlijk!

(Maximus, dank!)

De nieuwe collectie van PGWEAR is vanaf nu verkrijgbaar op PGWEAR.nl, de officiële webshop van het merk in Nederland. Alle bestellingen binnen Nederland en België worden vanaf 50 euro gratis verzonden!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  Straf FC Groningen: Geen supporters op Vak-F tegen Twente

  In de actualiteit

  Derby van het Noorden: de enige echte

  Het seizoen vanIn de actualiteit

  Het seizoen van: FC Groningen

  In de actualiteit

  SC Heerenveen - FC Groningen: terug naar af