Actueel

Dit was het weekend: Twente zwaait uit

In ‘dit was het weekend’ blikken we terug op het afgelopen voetbalweekend. We nemen je mee langs de velden en laten je de mooiste sfeeracties en pyro zien. Van onze eigen lage landen tot de meest bijzondere plaatsen op deze aardbodem. 

Het voetbalweekend was vandaag onderwerp van gesprek. Supporters van Feyenoord zouden het verbod op zingen en schreeuwen niet hebben nageleefd tijdens het duel tegen FC Twente. Minister-president Mark Rutte had zijn antwoord vandaag klaar: “Gewoon je bek houden.”

Maar zitten en je bek houden, kan dat eigenlijk wel?

Go Ahead Eagles-Jong Ajax (0-3)

Sfeerteam ADHD zette de Vetkampstraat afgelopen vrijdag in vuur en vlam voor het duel tegen Jong Ajax.

PSV-FC Emmen (2-1)

Het was PSV dat afgelopen weekend podium gaf aan een fantastische actie van haar supporters. We zien het niet vaak, clubs die het mooie van pyro laten zien in plaats van het in de ban te doen. “Jullie support is…”

Feyenoord-FC Twente (1-1)

Ze zullen zondagochtend met kleine oogjes op de viaducten hebben gestaan. Supporters van FC Twente verzamelden zich in alle vroegte op verschillende plaatsen bij de snelweg, om hun ploeg het laatste duwtje in de rug te geven in aanloop naar het duel met Feyenoord. ‘De rode loper is gelegd, op naar De Kuip en vecht!”

De supporters van Feyenoord verwelkomden de spelers na een lange tijd weer in hun eigen Kuip. Dat deden ze op prachtige wijze.

Ajax-RKC Waalwijk (3-0)

Zoals aangegeven bleef de F-Side afgelopen zondag leeg. Wel brachten de supporters een mooi eerbetoon aan de overleden Wim Suurbier.

Foto header: F’88

Boy de Haan
Studeert Journalistiek. Heeft een voorliefde voor kleine dorpsclubs, stokoude tribunes en bomvolle uitvakken. Hoopt dat kunstgras ooit in zijn geheel zal verdwijnen.

Reageren is niet mogelijk.

0 %