In de actualiteit

Tweede Kamer wil af van clubcard

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR

We zijn niet zo van de politiek hier, dit omdat er doorgaans geen beslissingen worden genomen die in het voordeel van de voetbalsupporter werken. De PVV stelde enkele weken geleden voor om de verplichte clubcard, een doorn in het oog van velen, af te schaffen. De nieuwe voetbalwet (die ook in Engeland werkt!) maakt de clubcard volgens die partij namelijk overbodig.

Vandaag werd bekend dat ook een meerderheid in de Tweede Kamer zich kan vinden in het plan en dat kan wel eens heel fijn uit gaan pakken voor goedwillende supporters die lekker ouderwets een kaartje aan de kassa willen kopen. Het zou toch wat zijn om gewoon op de wedstrijddag zelf te beslissen of je wel of niet gaat. Niet meer als vee in de bus zitten met twintig stewards in je nek die erop toezien dat je niet stiekem een scheutje rum in je pakje Wicky probeert te krijgen. Niet meer op onmogelijke tijdstippen omwisselen bij benzinepompen langs verlaten snelwegen, maar gewoon lekker een biertje drinken op een terras in Leeuwarden of Maastricht voordat je naar het stadion gaat.

Helaas is de wil van de Tweede Kamer nog niet genoeg om dit alles mogelijk te maken, ook de KNVB en de clubs moeten instemmen met het plan. Wat de clubs betreft voorzien we niet echt problemen, het lijkt ons voor elke club lekker om elke twee weken voor een vol stadion te spelen. Over de KNVB kunnen we niet echt oordelen, het is makkelijk om te stellen dat die wel weer tegen zullen zijn. Daarom geven we ze het voordeel van de twijfel en vertrouwen erop dat ze de fans tegemoet gaan komen.

 

In de Hekken Shop is terug! Met bijna 600 artikelen van COPA en PGWEAR valt er genoeg te kiezen. Bestel nu en krijg bij elke bestelling een In de Hekken mondkapje cadeau!

Martijn Benjamin
Over de schrijver

Oprichter van deze site. Vond voetbal vroeger leuker en is blij dat hij niet de enige blijkt te zijn. Kijkt tijdens voetbalwedstrijden uitsluitend naar de tribunes. Beleefde zijn hoogtepunten als voetbalsupporter halverwege de jaren '90 op de heerlijke staantribune in de Alkmaarderhout. Is in het dagelijks leven eigenaar van internetbureau 072DESIGN en is ook druk met PGwear Nederland.
  Ook leuk om te lezen...
  In de actualiteit

  De holle retoriek van de politiek

  In de actualiteit

  Aanpak hooligan kan ook nu al

  In de actualiteit

  "Supporters bevrijden van het veevervoer"